Annonce
KOMMUNEBUDGET

Budgetforlig i Tårnby: Her er overblikket over, hvad der er blevet råd til

Det er herfra Tårnby Rådhus, at samtlige partier og en løsgænger har fået kommunens husholdningsbudget for 2021 til at falde i hak. Foto: Jan Jeppesen.
Samtlige partier og en løsgænger står bag budgetforliget i Tårnby Kommune. Den røde tråd i aftalen er penge til renoveringer, nye boliger, etablering og modernisering af anlæg. Skatteprocenten forbliver uændret.
Annonce

- Med indgåelsen af budgetforliget er der igen skabt et rigtig godt fundament for den kommunale service til glæde for vores borgere. Det er nu tredje gang i denne valgperiode, at hele kommunalbestyrelsen støtter op om det kommende budget. Og det vil jeg gerne kvittere for. Så stor tak til alle.

Det er tilfreds borgmester, Allan S. Andersen (S), der her til formiddag kunne offentliggøre, at samtlige partier og løsgængeren i kommunalbestyrelsen står bag Tårnbys budget for 2021.

Annonce

Overblikket

Budgetaftalen indeholder flere nedslagspunkter, så her er et overblik:

Ældreområdet styrkes med mere personale i ydertimerne og weekenden. Sundshedslejen får tilført flere ressourcer, og der er afsat midler til yderligere pladser på daginstitutionsområdet.

Beskæftigelsesområdet løftes med 77 millioner kroner - primært som en konsekvens af coronakrisen.

Dagpengeteamet bliver styrket med fire stillinger og puljerne til oprettelsen af kommunale flexjob samt til efter- og videreuddannelse af ledige fortsætter.

På anlægsområdet er der indarbejdet en rullesports-bane, to nye legepladser, yderligere midler til en kunstlegeplads ved Kastrupgårdsamlingen samt syv millioner kroner til en kunstgræsbane i Kastrup. Hertil kommer en petanquehal på Vestamager.

Der er afsat tre millioner kroner ekstra til prioritering af slidlag på Englandsvej, Amager Landevej og Amager Strandvej samt to millioner kroner yderligere til afvandingsledninger. Hertil kommer forhøjelse af puljen til renovering af daginstitutioner med to millioner kroner.

Der er i hele budgetperioden afsat 13 millioner kroner årligt i en klima- og energipulje svarende til i alt 52 millioner kroner. Og der fortsættes med skolerenoveringer og moderniseringer for i alt 74,4 millioner kroner i budgetperioden.

Projektet omkring etablering af omkring 100 almene ungdomsboliger, nye omklædningsfaciliteter og ny daginstitution på Tårnby Stadion, er fremrykket et år.

Det samlede anlægsbudget for 2021 udgør brutto 149,5 millioner kroner.

Endelig er der budgetteret med et kassetræk på 66,6 millioner kroner. En del af kassetrækket skyldes tidligere skattenedsættelser, svarende til en mindre indtægt på 31,6 millioner kroner i 2021.

Annonce
Annonce
KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DRAGØR

Ung mand såret af skud fra politiet

Annonce