Annonce
Amager

Christiania er lukket: Hashhandelen er rykket ud på Christianshavn

Christiania valgte lørdag klokken 12 at lukke for adgang til fristaden for at begrænse risikoen for corona-smitte. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

»Vi holder skarpt øje med situationen,« lyder det fra politiet, der onsdag anholdt to personer på Christianshavn.

Annonce

I lørdags smækkede Christiania portene i for offentligheden for at begrænse risikoen for corona-smitte. Det har betydet, at flere af hashhandlerne fra Pusher Street har bevæget sig ud på Christianshavn og gjort gaderne omkring Christiania til deres handelsplads.

Københavns Politi er bekendt med situationen, som de kalder uacceptabel.

»Det er uacceptabelt for beboerne på Christianshavn, ligesom det i lang tid har været uacceptabelt for de fleste beboere på Christiania,« siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

»Vi holder skarpt øje med situationen og skrider ind løbende,« siger han

Onsdag anholdt politiet to personer tilknyttet det organiserede hashmarked. Tirsdag blev fire personer anholdt, blandt andet en 16-årig dreng.

Annonce

Hjælp fra beboerne

»Vi intensiverer indsatsen i området i den kommende tid. Vi får stor hjælp fra beboerne på Christianshavn, der heller ikke vil finde sig i situationen,« siger Lars-Ole Karlsen, der opfordrer til, at man ringer 1-1-4, hvis man observerer noget mistænkeligt i området.

»Vi kan også konstatere, at køberne tager til området. De gør sig ikke alene skyldige i at give penge til kriminelle organisationer, de udsætter også sig selv og andre for en smitterisiko. Derfor er opfordringen: Bliv hjemme,« lyder det fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Annonce