Annonce
Coronakrise

Coronakrise: Lufthavnen afskediger hver fjerde ansatte

Københavns Lufthavn (CPH) planlægger at nedlægge hver fjerde fuldtidsstilling på grund af coronakrisen. Foto: CPH
Nedgangen i lufttrafik får nu Københavns Lufthavne (CPH) til at planlægge afskedigelse af 650 af virksomhedens cirka 2.600 fuldtidsstillinger. Indtjeningen er i første halvår faldet 55 procent i forhold til første halvår 2019.
Annonce

Københavns Lufthavne (CPH) drager nu konsekvensen af den langstrakte corona-krise og i forventningen om, at der vil blive en længere periode med færre passagerer, står virksomheden foran fyringer af omkring hver fjerde medarbejder, fortæller CPH i en pressemeddelelse.

- Det er meget trist, at vi nu skal være færre medarbejdere i CPH. Vi har haft som mål at sikre så meget aktivitet og så mange arbejdspladser som muligt i lufthavnen igennem krisen. Her har de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, gjort en stor forskel for os. Især den seneste forlængelse af lønkompensationsordningen har givet os større viden om fremtidens rejsemønstre. Og med den kan vi undgå at afskedige så mange, som vi ellers havde været nødt til, hvis ordningen ikke havde været der. Men med udviklingen i flytrafikken, må vi ulykkeligvis erkende, at det ikke er muligt for os at fastholde det samme antal medarbejdere som før coronakrisen, udtaler administrerende direktør Thomas Woldbye i pressemeddelelsen.

Det forventes, at luftfarten først normaliseres et sted mellem 2022 og 2024, og derfor indleder CPH nu drøftelser med lufthavnens tillidsfolk om nedlæggelse af 650 af i alt 2.600 fuldtidsstillinger på tværs af lufthavnens funktioner.

Annonce

Stor fald i indtjening

En fyringsrunde af den størrelsesorden forventes at reducere lufthavnens årlige driftsomkostninger med cirka 325 mio. kroner, men på grund af opsigelsesvarsler bliver effekten på lufthavnens 2020-resultatet meget begrænset.


Med udviklingen i flytrafikken, må vi ulykkeligvis erkende, at det ikke er muligt for os at fastholde det samme antal medarbejdere som før coronakrisen

Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne


Passagertrafikken var på grund af coronakrisen 65,2 procent lavere i første halvår af 2020 sammenlignet med første halvår sidste år, og det har ramt CPH's forretning hårdt. Omsætningen er faldet 55,5 procent sammenlignet med første halvår 2019.

Som en konsekvens har CPH skåret kraftigt i drifts- og investeringsmæssige aktiviteter. Lufthavnen har fået en to-årig kreditfacilitet på seks mia.kroner med en gruppe banker samt en fritagelsesaftale med eksisterende långivere, hvilket fritager CPH fra visse lånekrav indtil slutningen af juni 2021.

Desuden har statslige hjælpepakker bidraget til delvist at kompensere CPH's omkostninger. 2.200 ansatte, svarende til 1.600 fuldtidsstillinger, har været på lønkompensation i en rotationsordning. Derfor kunne CPH leve op til sine forpligtelser som kritisk infrastruktur ved at holde lufthavnen åben og understøtte den passager- og fragttrafik, der dog har været.

Ikke desto mindre ender første halvår 2020 med et samlet underskud før skat på 227,9 mio. kroner, oplyser CPH.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce