Annonce
Sport

Døren åbnet på klem for idrætten: Judoskolen er tilbage på fortet

Træner Jan Stoltenberg øver teknik med U13- og U14-holdet på fortets grusbane. Foto: Hanne Bjørton
Restriktionerne er lempet, og idrætsforeninger må nu træne udendørs. Klubberne tænker kreativt, når de skal finde steder at træne.

- Er der nogen, der kan huske, hvad 'matte' betyder? spørger træner Bjarne Axholt Amager Judoskoles U7-hold, der er ved at varme op.

- Det betyder stop, svarer en af børnene.

- Ja, det betyder stop, ti stille og kig på træneren, siger Bjarne Axholt og griner sammen med holdet.

Det er mandag eftermiddag, og Amager Judoskole har indtaget Kastrup Fort efter nogle måneders pause uden fælles træning.

Siden det i onsdags blev meldt ud, at forsamlingsloftet fra 1. marts ville blive lempet for idrætsforeninger, så de må træne udendørs 25 personer ad gangen, er judoskolen blevet bestormet med tilmeldinger til træningen fra sine medlemmer.

- Når der er forsamlingsloft, er vi nødt til at have tilmelding, og vi har allerede fået 170 svar. Vi har også forældre/barn-hold, og der bliver hurtigt fyldt op, fortæller Henrik Hemmingsen, der er sportschef for Amager Judoskole.

Annonce

Strandparken ja tak

Judoskolen holder normalt til på Strandlodsvej, og da der i foråret 2020 efter den første nedlukning også blev givet lov til udendørs træning, begyndte klubben at træne på Kastrup Fort.

Da der så blev lukket ned igen for fælles træning, måtte judoskolen som andre foreninger være kreative.

- Vi skal jo fastholde så mange medlemmer som muligt og sikre, at børnene får noget trivsel. Så vi arrangerede lagkageløb med otte poster på fortet. Ved den enkelte post fandt børnene en halv liter mælk, noget piskefløde, flormelis eller lagkagebunde. Så kunne de gå hjem og lave lagkage og lægge billeder af dem på Facebook. Nogle havde så lavet dem med judomotiver. Så der var vi sammen hver for sig, siger Henrik Hemmingsen.

I kampsport må man fra 1. marts gerne have kropskontakt, vekslende med at der holdes afstand. Foto: Hanne Bjørton

Klubben har kastet sin kærlighed på Kastrup Fort, for her kan der - som de nye retningslinjer tillader - træne to hold ad gangen på afstand af hinanden.

Men hvis Københavns Kommune beslutter at bruge strande og parkeringspladser ved idrætsanlæg til idrætsklubbers udendørs træning, vil det også være kærkomment.

- Vi er jo den eneste forening, der er her på fortet i dag, og så er der et træningscenter. Men hvis en masse andre klubber begynder at komme her, og der bliver kamp om pladsen, så ville det være fint at at have stranden i baghånden. Prøv at se derovre, siger Henrik Hemmingsen og peger over mod Amager Strandpark. - Der er plads til rigtig mange.

Et par forbipasserende undrer sig over, at børnene er tættere på hinanden end to meter. Men i de nye retningslinjer, der blev indført 1. marts, har judo og andre kampsportsgrene igen fået lov at have kropskontakt. Dog opfordres der til at minimere især ansigt-til-ansigt-kontakt og være opmærksom på alle andre sundhedsmæssige retningslinjer.

Træner Bjarne Axholt holder navneopråb for Amager Judoskoles U7-hold, der her træner på plænen foran Kastrup Fort. Foto: Hanne Bjørton

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce