Annonce
Byliv

Danmarks første grønne sportscafé: Ud med pølseret og parisertoast

Danmarks første grønne sportscafé har fået godt fodfæste i Hollænderhallen i Store Magleby - og er en kæmpe succes. Pr-foto
Annonce

Sportshallernes ældste spise: røde pølser og bølge-fritter vendt i en AH Pølse Ketchup til 27 kroner kiloet har måttet se sig udgå fra menuen Hollænderhallens sportscafé i Store Magleby. Den er nemlig Danmarks første grønne sportscafe og har udelukkende vegetariske og veganske retter på menuen.

Flere af hallens faste brugere og kollegaer troede i første omgang, at der var tale om en spøg, da forpagter Sven Ole Rosenkilde foreslog at bytte parisertoast, pølser og pomfritter ud med fuldkornspasta, vegetarburgere og grønne salater. Det viste sig dog at være en dygtig aflæsning af efterspørgslen, for efter den "grønne forvandling" har caféen hævet omsætningen med hele 58 procent.

Forpagter Sven Ole Rosenkilde har haft iværksætter-hatten på, for med den stigende efterspørgsel åbnede cafeen lynhurtigt op for takeaway med vegetariske og veganske foodboxe, som Dragørs indbyggere kan tage med hjem og nyde for 35 kroner. Der stopper udvidelsen dog ikke:

- Det går faktisk så forrygende, at jeg for at kunne følge med efterspørgslen på Veggieday-konceptet er ved at omdanne lokalerne i en nedlagt slagter i København til produktionskøkken, hvor Veggieday skal levere grøn mad ud-af-huset til private og firmaer. Vi har specielt haft en del forespørgsler på grøn og bæredygtig mad til receptioner samt levering til firmaer, der ønsker en ugentlig Veggieday, fortæller Sven Ole Rosenkilde.

Forpagter og mastermind bag, Sven Ole Rosenkilde, håber på sigt at kunne gøre cafeen 100 procent plantebaseret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce