Annonce
KULTUR

Den gode gamle biograf synger på sidste vers: Kulturhus kan blive en realitet på Dragør Havn

Dragør har haft en lokal biograf siden 1909, først på havnen og siden i de nuværende lokaler på Jan Timanns Plads. Men det er slut, når der etableres kuturhus på havnen. Foto: Jan Jeppesen,

Gode lokale kræfter fra Dragør Biografforening, Dragør Revyen, Museum Amager og Dragør Turistråd har gennem halvandet år arbejdet sammen med det formål at etablere et kulturhus på havnen i Dragør.

Planen er, at kulturhuset skal fungere som et kulturelt og socialt samlingspunkt, hvor byens borgere, erhvervsliv og turister kan nyde godt af de mange forskellige aktiviteter og arrangementer, huset vil rumme. Det er blandt andet en biograf og en multifunktionel sal, som kan benyttes til teater, foredrag og koncerter. Derudover skal huset også rumme fleksible og multifunktionelle lokaler til udstillinger, arbejdende værksteder, møder, E-sport, undervisning og café.

Arbejdsgruppen oplyser, at huset skal hvile i sig selv økonomisk og blot have en indtjening, der dækker almen drift og vedligeholdelse. Arbejdsgruppen peger på værftsgrunden som beliggenhed, for her vil kulturhuset ligge centralt på den gamle havn, være tæt på parkeringsmuligheder og spisesteder.

Biografen bliver nedlagt

Realiseres projektet vil det betyde, at Dragør Bio, der i dag ligger på Jan Timanns Plads, bliver nedlagt. Dragør Biografforening lejer i dag lokalerne, der er nedslidte og ikke længere tidssvarende. Blandt andet er adgangen for gangbesværede dårlige, og toiletforholdene ringe. En byggeteknisk gennemgang viser, at det bliver dyrt at gøre Dragør Bio til en moderne biograf med let adgang for alle, hvilket er nødvendigt, hvis byen også i fremtiden skal have en lokal biograf.

Det er derfor, Dragør Biografforening har stået i spidsen for og siden arbejdet tæt sammen med de øvrige foreninger om det arbejde, der slutter, når Dragør har fået et multifunktionelt kulturhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

En tung beslutning: Dragør Marked er aflyst

Annonce