Annonce
POLITIK

Den lille budgetaftale: Politikerne jubler, men her er alt det, der ikke blev råd til

'Den lille budgetaftale' sikrede flere penge til idrætsfaciliteterne på Kløvermarken. Foto: Jan Jeppesen.
De københavnske politikere står i kø for at tage æren for alle de penge, der er bevilget efter 'den lille budgetaftale' på Københans Rådhus, hvor politikerne fordeler overskuddet fra sidste års budget. Men alt er ikke lutter lagkage. En række presserende lokale ønsker er der ikke fundet penge til.

De københavnske politikeres juleaften er 'den lille budgetaftale', hvor patierne, der er med i budgetaftalen, kan dele penge ud til højre og venstre for at finansiere nye initiativer samt til opgaver, der mangler finansiering eller er blevet dyrere end forventet. Pengene er blevet til overs efter sidste års budget. Og det er ikke småpenge, der er tale om.

I Amager Øst er der eksempelvis fundet penge til finansiering af 12 skæve boliger på Kofoeds Skole, sikre skoleveje ved Nordøstamager Skole, sikker krydsning af Engvej ved Wibrandtsvej, analyse af mulighederne for udvidelse af parkeringszoner, flere midler til planlægning af Ketsjersportens Hus samt midler til afklaring af behov, ønsker og muligheder for udvikling af klubhus- og omklædningsfaciliteterne ved Kløvermarken.

I Amager Vest er der blandt andet blevet penge til ny kunsstofgræsbane ved Vestamager Metrostation samt opgradering af eksisterende kunstgræsbaner.


Det er mange af lokaludvalgets ønsker, der er kommet med. Det er tydeligt, at der bliver lyttet til os, så en stor tak til partierne på rådhuset.


Formand for Amager Øst Lokaludvalg, Susanne Møller, er da også begejstret for de mange appelsiner, der er røget ned i lokaludvalgets turban:

- Det er mange af lokaludvalgets ønsker, der er kommet med. Det er tydeligt, at der bliver lyttet til os, så en stor tak til partierne på rådhuset. Fra lokaludvalgets side sætter vi især pris på, at der er fundet penge til de skæve boliger og sikre skoleveje. Det er også flere midler til sporten på Kløvermarken og i planlægningen af ketsjersportens hus. Derudover bliver der sat fokus på parkering, hvilket også er positivt. Alt i alt er vi virkelig tilfredse, udtaler Susanne Møller.

Hun må dog erkende, at lokaludvalgets liste med ønsker var lang. Og meget længere end politikerne kunne honorere.

Her er nemlig alt det, der ikke blev penge til i denne omgang:

Handicaprampe og handicaptoilet i de røde barakker på Kløvermarksvej. Etablering af toiletter på Amager Strand ved Strandstation 4. Driftsbudget til hallen ved Kofoeds Skole. Midler til planlægning af Prøvestien og til forprojektering af bro til Prøvestenen Syd. Pulje til vejtræer langs Kastrupvej, Vermlandsgade, Østrigsgade og Kløvermarksvej. Midler til forprojektering af aktivitetssti rundt om Kløvermarken. Og Midler til forprojektering af samlet fortov og cykelsti på Lergravsvej.

Nu kan lokaludvalget håbe på, at politikerne tager minuslisten med til forhandlingerne om kommunens store budget for 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce