Annonce
DEBAT

Der vokser altså ikke pengetræer på fælleden

Amager Fælled. Arkivfoto: Michael Paldan.

Et stort flertal i Borgerrepræsentationen har nu besluttet, at det omstridte byggeri på Amager Fælled skal gennemføres. Men på trods af en klar demokratisk afgørelse, vil Enhedslisten i København, i bedste Donald Trump-stil, ikke acceptere afgørelsen og om muligt omgøre den efter kommunalvalget til november. Sådan må man forstå det på udtalelser fra Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen i Amager Bladet den 10. februar.

Gorm Anker Gunnarsens og Enhedslistens fortsatte store omsorg for frøerne på Amager Fælled er meget ædel, men nu må det være nok!

I stedet bør Enhedslisten bruge deres kampgejst på at forbedre forholdene for Københavns mange udsatte og sårbare borgere; men hér virker Enhedslisten fortsat aldeles fraværende. Hvad med om man kæmpede for bedre forhold for Københavns mange gamle og ensomme , der har været spærret inde på plejehjem i nu næsten ét år? Byens mange hjemløse borgere kan også bruge noget af Enhedslistens kampgejst for at få en bedre tilværelse. Enhedslisten har efter min mening også svigtet hér – fordi frøerne og naturen på Amager Fælled åbenbart er vigtigere.


Og så synes jeg, at Enhedslisten nu må stoppe med deres falske fortælling, at det ikke får større økonomiske konsekvenser, hvis byggeriet på Amager Fælled ikke bliver til noget.


Og så synes jeg, at Enhedslisten nu må stoppe med deres falske fortælling, at det ikke får større økonomiske konsekvenser, hvis byggeriet på Amager Fælled ikke bliver til noget. Jo, det får store konsekvenser, nemlig at der vil mangle små to milliarder i kommunekassen, som så skal findes hos københavnerne på anden måde end ved salg af de planlagte boliger på Amager Fælled. Skal pengene findes ved besparelser eller skattestigninger? Det skylder Enhedslisten os fortsat svar på.

I kølvandet på pandemien er det forventeligt, at København vil blive meget hårdt ramt af arbejdsløshed og butiksdød med faldende skatteindtægter til følge for København. Også af denne grund er tiden inde til, at Enhedslisten skruer ned for omsorgen for frøerne på Amager Fælled og melder sig ind i 'Københavns økonomiske virkelighed', hvor der ikke vokser pengetræer, heller ikke på Amager Fælled!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce