Annonce
SUNDHED

Drømmefabrikken for ambitiøse atleter og karrierefolk

Thomas Kjærbye og Jacob Baagøe står klar til at skræddersy en detaljeret og databaseret træningsplan for ambitiøse personer, der ønsker at gøre en forskel som atlet eller i erhvervslivet. Foto: Jan Jeppesen.
Vil du være stærkere - fysisk og mentalt - tabe dig eller genoptræne efter en skade, så er PerformanceLab i Kløverbyen et forholdsvist nyt koncept. Her står trænere og fysioterapueter klar til at hjælpe alle ambitiøse personer fra topatleteer til erhvervsfolk i lokaler, der bugner af træningsudstyr samt fysio- og restitutionsfaciliteter.
Annonce

Det er en kompetent kvartet, der står bag PerformanceLab i Kløverbyen ved Kløvermarken - lige på den anden side af Sundby Boldklubs domicil på Raffinaderivej.

De fire medejere er håndboldlandsholdsspilleren Mikkel Hansen, fysioterapeut og fysisk træner for bl.a. golfspilleren Emily Kristine Pedersen, Rasmus Thomhav, fysioterapeut og fysisk træner for blandt andet det danske herreungdomslandshold i håndbold, Jacob Baagøe samt Eric Ziengs, virksomhedsejer, forfatter og marketing- og kommunikationschef i GoBoat

Ved første øjekast ligner PerformaceLab et ganske almindeligt fitnesscenter med maskinpark og vægte. Men sandheden er en helt anden. Her tegner man ikke medlemsskab eller pruster og stønner sammen med en masse andre svedige kvinder og mænd.

Teksten på den ene sidevæg ved indgangen forklarer baggrunden for træningsfællesskabet:

'PerformanceLab hjælper elitesportsudøvre og andre ambitiøse personer med at skabe varige forbedringer i deres performance i hverdagen, erhvervslivet og sporten. Vi arbejder databaseret med træning, fysioterapi og genoptræning. Sammen sætter vi ambitiøse mål. Og vi stopper ikke før vi har vi har hjulpet med at nå dem.'

Eller sagt med Jacob Baagøes ord:

- Vi har skabt det ultimative sted, fordi det er svært at få et 360 graders forløb med en person på en almen fysio-klinik. Her kan vi tilbyde fysioterapi og fysisk træning, tage hånd om den enkelte person døgnet rundt og tilknytte en person, der blandt andet har sundhedsansvaret i forhold til, hvordan personen sover, drikker og spiser. Om du er topatlet eller erhvervsleder er behovet det samme. Man kan ikke træffe svære beslutninger, hvis man ikke er fysisk og mentalt på toppen.

Annonce

Indledende snak

PerfomanceLab er ikke et sted for personer, der blot ønsker at pumpe jern halvanden time om ugen. Jacob Baagøe fortæller, at der er plads til personer, der vil investere i sig selv:

- Vi tager en indledende snak med personen for at finde ud af, om der er behov for kompetent vejledning. Når vi går i gang samler vi data sammen i forhold til søvnkvalitet, hydrering og alt det andet, der hører med til at skabe en perfekt hverdag. Denne viden danner rammen for, hvordan vi kan tilrettelægge den bedste træning til personen.

Den unge ambitiøse fodboldspiller skal også være klar til at træffe nogle valg. En dag ringer kammeraterne fra Jylland og fortæller, at de er på vej. Fodboldspilleren er blevet uddannet i søvnbehov, så tager han ud med drengene og får en dårligere træning dagen efter, eller træffer han en beslutning fra ud fra sin viden? Som regel vil han træffe den rigtige beslutning, for han kender risikoen for ikke at kunne præstere, forklarer Jacob Baagøe.


Træning kræver indsats og tid, og vi er også klar til at hjælpe med motivationen, så alle kan få et gladere liv.

PerformanceLab


Annonce

En fjer i hatten

I det 400 kvadratmeter store træningscenter er der dagligt fodboldspillere, der nyder godt at synergien fra den dataserede træning og Thomas Kjærbyes erfaring som både spiller og fysisk træner i klubber som Lyngby, FC København og FC Midtjylland.

Og direktør Rasmus Thomhav lægger ikke skjul på, at det er en fjer i hatten, at håndboldstjernen Michael Hansen er en del af medejerskabet:

- Med Mikkel Hansens netværk og vores ekspertise hjælper vi også mange håndboldklubber- og spillere. Vi baserer vores træning på data, bl.a. med iltoptagelsestests og løbende dataindsamling hos atleterne. Det minimerer skadesrisikoen og sikre bedre performance hos spillerne. Den måde at arbejde med sportsudøvere på stiller vil også til rådighed for fodboldverden. Og her er den Thomas Kjærbye den oplagte partner, forklarer han.

Selvom PerfomanceLab er alloround og tilbyder mange forskellige typer træning og fitness, er en af grundpillerne, at fysioterapeuterne behandler genoptræningsforløb efter skader. Det er også muligt at få strikket et forløb sammen, hvor trænings- eller genoptræningsforløbet sker online.


Om du er topatlet eller erhvervsleder handler det om at finde den rette balance mellem træning, kost og søvn. Det er bevist, at en erhvervsleder træffer dårlige beslutninger, hvis man den fysiske og mentale balance halter

Jacob Baagøe


Bonus-info: Paletten af tilbud henvender sig også til mødre, der mister formen efter en fødsel. Her kan fysioterapeut Cecilie Harboe tilbyde efterfødselstræning i nærheden af Kløvermarken, hvor kroppen bliver stabiliseret via genoptræning af bækkenbund, mave, ryg og balder.

Kløverbyen

  • I Kløverbyen finder du bygninger med et originalt industrielt look, som huserer mange kreative virksomheder, fordelt på en masse forskellige brancher med virksomheder som Puma, By Malene Birger, Metronome eller PerformanceLab.
  • Kløverbyen har en rig historie, der strækker sig mange år tilbage, som oprindeligt var ejet af De Danske Spritfabrikker tilbage i 1975 - kendt for deres spiritus.
  • I Kløverbyen har man valgt at bibeholde de gamle oprindelige facader og designet, så man kan få en fornemmelse af Kløverbyens historie fra dengang, det blev bygget frem til i dag.
  • Du finder PerformanceLab på Raffinaderivej 8, 2300 København S.

Thomas Kjærbye

Thomas Kjærbye har arbejdet med fysisk træning de seneste 12 år og før det spillet i Superligaen for bl.a. FCK. Han er uddannet Cand.Scient i Humanfysiologi ved KU i 2009. Thomas arbejder særligt med fokus på individuel og positionelt tilpasset træning i hold kontekst. Thomas har først som fodboldspiller og siden gennem 10 år som fysisk træner i FC København og FC Midtjylland en unik viden og ekspertise i træning, træningsplanlægning, som i dag kommer atleter og andre kunder i PerformanceLab til gode.

Jacob Baagøe

Jacob Baagøe har arbejdet med fysisk træning de seneste 12 år. Han er udannet fysioterapeut med stort fokus på træning. Den biomekaniske viden og forståelse kombineret med erfaring og uddannelse inden for fysisk træning gør, at Jacob har en helt unik indgangsvinkel til træning, træningsplan og udførelsen af den. Han kender på egen krop hvad det kræver at performe, da han over en årrække har spillet i det meste af verden som musiker. Det har givet erfaring til betydningen af søvn, træning, kost og en balanceret livsstil. Han har blandt andet spillet foran næsten 200.000 mennesker.

Håndboldstjernen Mikkel Hansen er medejer og har naturligvis fået en særlig plads på væggen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

Annonce