Annonce
POLITI

Dragør-unge plager byen med hærværk og brandstiftelse

Det ser fredeligt ud om dagen, men om aftenen og i weekender plages Dragør af en flok unge, der terroriserer borgere og laver forskellige former for kriminalitet. Foto: Jan Jeppesen.
SSP Dragør opfordrer forældre til at tage en snak med deres unge om ikke at opholde sig i områder omkring Magleby Torv og Nordstrandsskolen, hvor politiet melder om forsamlinger på 10-15 unge mennesker om aftenen og i weekenderne - unge, der laver forskellige former for kriminalitet.

Ildspåsættelse, smadrede vinduer, hærværk på skoler og institutioner samt chikane af beboere i nabolaget med spark på døre og kanonslag i folks haver.

Listen er lang over de forskellige former for kriminalitet som en større gruppe på 10-15 unge mennesker står bag i Dragør i disse uger. Hver aften og i weekender forsamler de unge sig omkring Nordstrandsskolen og ved Netto på Magleby Torv, oplyser SSP Dragør, der nu retter en direkte appel til forældre til børn og unge på kommunens skoler og institutioner.

I et brev skriver SSP Dragør, at det er en kedelig tendens. For det er ikke kun kriminaliteten, der giver anledning til bekymring. De unge efterlader også aftryk af smadrede flasker, cigaretskodder og affald til gene for de institutioner som møder ind, og skal i gang med et større opryningsarbejde før de er klar til at åbne.


Det er tydeligt at alkohol er en central del af temaet, når de unge samles. SSP er overbeviste om at det kun er en del af gruppen som stå bag denne adfærd, men SSP har brug for at I forældre tager en snak med jeres børn om, at man kan komme i problemer ved at være en del af denne gruppe.

Peter Henriksen


- Det er tydeligt at alkohol er en central del af temaet, når de unge samles. SSP er overbeviste om at det kun er en del af gruppen som stå bag denne adfærd, men SSP har brug for at I forældre tager en snak med jeres børn om, at man kan komme i problemer ved at være en del af denne gruppe. Der vil i den kommende periode være øget fokus på denne gruppe, fra SSP Dragør, Klub Dragør og politiet, skriver Peter Henriksen, SSP-konsulent i Dragør i brevet til forældrene.

Han oplyser, at politiet i den forgangne weekend fik noteret en del unge, og sammensætningen spænder aldersmæssigt fra 14-17 år.

- Som det er lige nu, må SSP opfordre til at man ikke deltager, når unge samles i det specifikke område, men finder andre fællesskaber eller aktiviteter at være en del af. Her er vores anbefaling at de unge finder andre steder at opholde sig, også selvom man ikke direkte har deltaget i ovenstående kriminelle aktiviteter. Det er vores håb at en snak med jeres børn om middagsbordet vil kunne mindske problemet og undgå at nogle unge kommer galt afsted, skriver Peter Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Annonce