Annonce
Amager

Dragør vil sælge tre institutionsbygninger

Annonce

DRAGØR: Et flertal i Dragørs byråd, Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, vedtog 23. maj at sætte de tre ejendomme til salg, der har huset institutionerne Høgevænget 5-7, Hovedgadens SFO samt Jægervejens SFO. Salget er en udmøntning af en delaftale i samme tre partiers budgetaftale sidste efterår.

Ejendommen på Høgevænget er omfattet af landsplandirektivet om støjgener fra lufthavnen, og kan derfor ikke sælges til boligformål, men kun som institution. Om ejendommen på Jægervej 30 oplyses det, at grunden er 1716 kvadratmeter, så der kan udstykkes til salg af to parceller. Ejendommen Hovedgaden 29 må derimod kun indeholde en bolig.

Forvaltningen skal nu indhente tilbud fra tre ejendomsmæglere om gennemførelse af udbuddet for kommunen.

En fjerde institution, Dragør Menighedsbørnehave, kan fortsætte som privat institution pr. 1. august - det besluttede byrådet også 23. maj.

Det var en del af S, DF og V’s budget sidste efterår, at driftsoverenskomsten med den selvejende institution Dragør Menighedsbørnehave blev opsagt pr. 1. august i år. Og siden har kommunen fået en ansøgning fra børnehaven om etablering som privat institution i stedet.

Konservative og Liste T foreslog ellers at lade menighedsbørnehaven fortsætte som selvejende tilbud med samme vilkår som tidligere, men det var de øvrige partier ikke enige i.

Børnehaven skal leve op til en række krav fra kommunen til private dagtilbud, og det er i ansøgningen dokumenteret, hvordan børnehaven vil gøre det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Amager

Opråb: Jeg kan ikke sove i den larm

Amager

Amagerslaget om håneret og vandrepokal

Amager

Masseslagsmål i Amager Strandpark

Annonce