Annonce
Nedgravning fibernet

Efter fibernetudrulning: Reparation af fortove halter stadig et år efter TDC lovede bod og bedring

Torben Lindberg, formand for grundejerforeningen, og Søren Jagd Bendtsen på Ny Skelgårdsvejs fortov. Læg mærke til renden mellem fliser og asfalt, hvor visne blade, grus og ukrudt kan samle sig Foto: Hanne Bjørton
Flere grundejerforeninger i Tårnby har stadig problemer med at få TDC til at reetablere ødelagte fortove efter fibernetudrulningen i foråret 2019.
Annonce

For et år siden talte Amager Bladet med grundejerforeninger i både Sundby og Tårnby, som rev sig i håret over deres ødelagte fortove og veje, efter TDC i  foråret 2019 rullede sin nedgravning af fibernet ud på udvalgte steder på Amager.

TDC beklagede dengang, at der havde været problemer med en underleverandør og oplyste, at man "selv var ved at gennemgå områderne for at sikre, at alle utilfredsstillende forhold bliver identificeret og udbedret," skrev TDC til Amager Bladet i september 2019.

Men nu viser det sig, at det stadig halter med reparation af fortove og asfalt hos flere grundejerforeninger, blandt andet på Ny Skelgårdsvej. Under fibernetudrulningen blev kommunens plads for enden af den lille vej benyttet som maskinplads for 10 store entreprenørmaskiner, to mandskabsvogne og to wc-vogne.

- Vores problem var, at de ødelagde vores vej og trykkede fliser flade med kørslen til og fra deres maskinplads. Og da de skulle lægge fiberkablet, var de så fagligt inkompetente, at de kørte en lille gravemaskine op på fliserne på fortovet og kørte dem i smadder, fortæller formand for Grundejerforeningen Ny Skelgårdsvej, Torben Lindberg.

Flisebelægningen på Ny Skelgårdsvej før gravearbejdet i foråret 2019 gik igang. Foto: Søren Bendtsen
Flisebelægningen på Ny Skelgårdsvej september 2020. Læg mærke til slippet mellem asfalt og fliser, hvor der samler sig grus og gror ukrudt. Foto: Søren Bendtsen

Flere nylagte fliser er allerede knækket, ligger skævt og danner kanter.

- Vi tog heldigvis fotos af fortovet, før TDCs underleverandør Transtema flåede det hele op. Vi havde en af de pæneste veje. Nu har vi et fortov, der er til fare for de gående, siger Torben Lindberg.

Grundejerforeningen har siden haft flere møder med en repræsentant fra TDC for at aftale, hvad der skal reetableres.


Jeg føler, at TDC kører udmattelseskrig, og jeg ved, at der er andre grundejerforeninger, som har smidt håndklædet i ringen

Torben Lindberg, formand for grundejerforeningen Ny Skelgårdsvej


- Hver gang siger de, at det skal de nok lave. Og når vi så får referatet, så står der, at de kun vil ordne en lille del af vejen ned mod Amager Landevej, selv om vi lige har givet håndslag på noget andet, og selv om der var også var folk fra kommunen med og hørte det hele.

- Jeg føler, at TDC kører udmattelseskrig, og jeg ved, at der er andre grundejerforeninger, som har smidt håndklædet i ringen. Men jeg har som grundejerforeningsformand et ansvar for at få tingene ordnet. Vi vil ikke stå om et år med et påbud fra kommunen om, at nu må vi se at få det ene og det andet lavet, og så skal vi betale for det, siger Torben Lindberg.

Annonce

Fortov står under vand

På den anden side af Amager Landevej hos Grundejerforeningen Fortgården har man lignende problemer. Her er der også en rende mellem fortovets fliser og asfalten, der burde ligge tæt op til fliserne.

- Jeg har talt med brolæggere siden, og de fortæller, at du kan ikke fjerne fliser, hvor der er asfalt på begge sider, uden at der også laves asfaltarbejde bagefter, fordi det klæber til fliserne. Ellers kommer der vand ind imellem, og det giver frostsprængninger, fortæller Dennis W. Clausen fra Fortgården og fortsætter:

- Vi havde et vejsyn med TDC 30. juni, hvor kommunen også deltog, men bagefter fik vi et mangelfuldt referat. Vi skrev tilbage, at ud over at der skulle rettes fliser op, mangler der også asfaltarbejde og at vi får suget vejbrønde og fjernet grus. TDC svarede tilbage, at det var helt fint, og at man nu havde skrevet til entreprenøren, at arbejdet skulle sættes i gang.

Når det regner hos Grundejerforeningen Fortgården, står vandet højt på fortovet. Privatfoto

Så kom sommerferien, men der skete stadig ingenting. Grundejerforeningen rykkede skriftligt 1. og 14. august og fik samme svar om, at man ville bede entreprenøren sætte igang.

- Senest har vi skrevet til dem 25. september og spurgt, hvornår kommer I, men det har de ikke svaret på. Vi havde rimeligt pæne fortove før, men nu står naboens fortov under vand, hver gang det regner, siger Dennis W. Clausen.

Som sagt er der gået et helt år, siden TDC lovede, at alle utilfredsstillende forhold ville blive udbedret. Amager Bladet har mandag morgen bedt TDC svare på, hvorfor det ikke er sket endnu. Samt hvornår grundejerforeningerne kan forvente, at de aftalte udbedringer bliver udført.

TDCs presseafdeling har sent mandag eftermiddag meddelt, at man ikke kan nå at svare inden avisens deadline. Vi bringer en opfølgning, når vi hører fra TDC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyt kunstinitiativ: Oplev lyden af corona

Annonce
Forsiden netop nu
DENGANG

Chokoladeeventyret på Prags Boulevard

Corona

Corona-ensretning ophæves i København

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce