Annonce
Amager

Efter uroligheder: Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

Annonce

Som følge af de seneste døgns uroligheder flere steder i byen indfører Københavns Politi nu skærpet strafzone i de berørte områder. Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende, kriminelle handlinger samt at genskabe trygheden i området, oplyser Københavns Politi. Zonerne omfatter dele af Nørrebro og Nordvest, Tingbjerg, Urban Planen og Christianshavn.

»Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Rettede fyrværkeri og kanonslag mod politiet

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Den skærpede strafzone gælder fra 15. april 2019 klokken 16 til 23. april klokken 16.

Baggrunden for indførelsen af den skærpede strafzone er de uroligheder, som udviklede sig efter islamkritiker og partileder Rasmus Paludans demonstration på Blågårds Plads søndag eftermiddag, og som var rettet både mod ham og politiet. Der blev fyret fyrværkeri og kanonslag af rettet mod politiet, ligesom sten, cykler og løbehjul blev kastet mod polititjenestemand, og urolighederne spredte sig efterfølgende til andre dele af byen.

Urostifterne begyndte at maskere sig, rive stilladser ned og sætte ild til biler. Ildspåsættelser, hærværk og affyring af fyrværkeri rettet mod blandt andre politiet fortsatte resten af dagen og natten.

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne.

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce