Annonce
ÅRETS AMAGERBUTIK 2020

En duft af succés i den gamle bilgarage: Christian & Co. knokler sig ud af krisen

Christian Johansen foran den blomstrende forretning i Lyongade. Foto: Jan Jeppesen.
Bristol Blomstergaard i Lyongade er kåret til Årets Amagerbutik 2020. For ejeren Christian Johansen er prisen 'hele sliddet værd' efter et turbulent år med mange udfordringer.

Det kræver lange arbejdsdage, masser af knofedt og opfindsomhed, når krisen banker på døren.

Det gjorde den for lidt under et år siden for Christian Johansen og hans medarbejdere i Bristol Blomstergaard. Coronarestriktioner kunne have taget livet af den populære blomsterbutik, men trods et år med skuffelser og sorg er det nu afløst af glædestårer, efter kåringen som Årets Amagerbutik 2020.

- Jeg er helt overvældet og bare så rørt, lød Christian Johansens spontane reaktion, da Amager Bladet og Danske Bank torsdag aften kunne overrække prisen og det medfølgende diplom og pengepræmien på 10.000 kroner.

Syv butikker var nomineret til prisen og deltog i den virtuelle kåringsfest.

De kunne følge med via deres computere og telefoner, da Amager Bladet bankede på døren til blomsterbutikken i Lyongade. Her var Chistian Johansen og fire medarbejdere forsamlet for at følge aftenens kåring.

Til akkompagnement af jubelskrål og klapsalver fra de seks andre butiksejere- og medarbejdere blev navnet på vinderbutikken afsløret.

- Jeg er bare så taknemmelig for alle dem, der har anbefalet vores butik, så vi kunne komme i betragtning til prisen. Det viser bare, at det slidsomme arbejde under coronakrisen har været det hele værd, siger Christian Johansen.


Jeg er bare så taknemmelig for alle dem, der har anbefalet vores butik, så vi kunne komme i betragtning til prisen. Det viser bare, at det slidsomme arbejde under coronakrisen har været det hele værd.


Annonce

Det var et helvede

- Vi har været udfordret under coronakrisen, for selvom vi ikke har haft lukket, så er der bare færre kunder, der handler fysisk i butikken. Til gengæld har vi haft stor succés med udbringningen. På den del er vi langt over budget i forhold til 2019. Men det betyder også, at vi har fået længere arbejdsdage.

Vi skal jo sørge for, at der trods alt stadig er blomster og noget på hylderne i butikken, forklarer Christian Johansen, der før coronakrisen også var udfordret af vejarbejdet på Amagerbrogade.

I tre måneder var butikken stort set blokeret, og det kostede både kunder og omsætning.

- Det var et helvede, og jeg var derfor meget glad, da vejarbejdet var slut. Jeg troede, det værste var overstået. Men så kom coronakrisen. Marts var aldeles forfærdelig, fortæller Christian Johansen, der fandt en vej ud af krisen med gratis levering i butikkens webshop.

Butikken skrev til kunderne, at når man ikke kunne besøge hinanden, så kunne man sende blomster til hinanden. Det har vist sig, at blomster er et positivt indslag i en svær tid. Ja, selv stuneplantesalget steg eksplosivt.

Christian Johansen fjernede leveringsomkostningerne ved udbringning, når kunderne bestilte en 'distancekrammer'. Selv på Mors Dag kom der flere end 500 bestillinger, hvilket var historisk mange for Bristol Blomstergaard, der har været medlem af Interflora siden 1971.

Annonce

Tre gamle bilgarager

Selve forretningen har eksisteret siden 1942, hvor Christians farfar åbnede butik i et lejemål på Amagerbrogade. I 1962 blev lejemålet opsagt, og butikken flyttede til Lyongade.

Her gik farfar og brødrene Jørgen og Claus Johansen sammen og indrettede butikken i et gammelt bilgarageanlæg med grønne træporte.  I november 1963 genåbnede butikken i en af tre af de gamle garager.

Derfra blev butikken kørt videre af Johansen-familien og fortsatte ekspansionen i 1978, hvor de åbnede Amagerlands Have- og Plantecenter, indtil det blev solgt til Plantorama for snart fem år siden. Christian fik tilbudt og sagde ja tak ejerskabet af Bristol Blomstergaard, mens søsteren driver Store Magleby Blomster.

Det har han bestemt ikke fortrudt. Og særligt ikke efter torsdagens kåring:

- Jeg glæder mig til den dag, hvor vi kan fejre, vi er Årets Amagerbutik. For selvfølgelig skal hele personalet inviteres til en ordentlig sejrsfest, fastslår Christian Johansen.

ÅRETS AMAGERBUTIK 2020

Et dommerpanel med repræsentanter fra Amager Bladte og Danske Bank har stemt om Årets Amagerbutik. I afstemningen var syv nominerede butikker, der alle har modtaget prisen som Månendens Amagerbutik i 2020.

De nominerede butikker var: Bristol Blomstergaard, Lyongade, Tapirus, Amagerbrogade, Print, Design og Grafik, Englandsvej, Magasin Stewardess, Kastruplundgade, Uganda Ismejeri, Ugandavej, Café13Z, Strandlodsvej og Blomsterbutikken Just, Østrigsgade.

Med prisen følger diplom, blomsterbuket og en pengepræmie på 10.000 kroner samt hædrende omtale.

Prisen har tidligere været uddelt i 2018 og 2019. I 2018 gik prisen til delikatesseforretningen Broders. I 2019 gik prisen til vinforretningen Viboble Amager.

Chaufførerne ønsker hinanden tillykke med de gyldne champagnedråber. Foto: Jan Jeppesen.          
Christian Johansen kaster et blik på diplomet - det synlige bevis på kåringen. Foto: Jan Jeppesen.
Christian Johansen flankeret af en håndfuld af sine medarbejdere ved kåringen som Årets Amagerbutik 2020. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Formand: Pas på foreningslivet, Tårnby

Annonce