Annonce
Natur

En ny Idun? Gammel slæbebåd ligger for anker i Amager Strandpark

Slæbebåden Käthe Wessels er lagt for anker i Amager Strandpark, tæt ved strandstation 5. Foto: Hanne Bjørton
Annonce

- Har I set, at der ligger en gammel slæbebåd i strandparken. Der er et anker, som holder den lidt ude, men den banker mod stenene, og der er ikke så dybt der, så det kan være, den går på grund. Den har før ligget lidt syd for vindmøllerne, fortalte Poul Trudvang, da han ringede til Amager Bladet torsdag.

Og fredag ringede endnu en læser, der ligesom Poul Trudvang selv sejler.

- Det er en gammel, gammel slæbebåd, og dens olietanke kan jo ødelægge både strand og fiskemuligheder. Der ligger også en lille jolle på siden af den, som han brugte til at sejle ud til slæbebåden, da den lå lidt længere ude, sagde han.

Fredag over middag tog vi ud for at se på båden, der ligger tæt ved Strandstation 5 og den flydende pram med Café Baaden.

Annonce

Idun spøger stadig

Folk langs kysten bider mærke i den slags, for det er kun godt to år siden, at det gamle vrag Idun blev hævet lidt uden for Helgoland. Ejeren sejlede fra 2012 Idun lidt frem og tilbage mellem statsligt og kommunalt farvand, så det på skift var forskellige myndigheder, der kunne henholdsvis tage og slippe ansvaret for at gribe ind.

I 2014 sank Idun under stormen Carl og blev ikke fjernet af ejer. Kystdirektoratet erklærede, at skibsvraget hverken var til gene for skibstrafik eller havmiljø, så det havde ikke høj prioritet at få det fjernet. Først i november 2018 blev vraget med støtte fra en statslig særpulje hævet og sendt til skrot.

Det vakte massiv kritik, at Idun så længe fik lov at skæmme strandparken. Enkelte udtrykte til gengæld sympati for, at alting ikke skulle være så firkantet og velpudset langs Amagers kyst.

Måske er det en storm i et glas vand og båden tøffet væk inden længe. Men fredag lå den der, og mange var forbi i den isnende kulde og kaste et nysgerrigt blik.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce