Annonce
ÅRETS HJERTEREDDER

Finn får hjertestop i metroen og Louise iler til: Hun er også hans sygeplejerske på Rigshospitalet

Louise smiler til livet. Hun er indstillet til prisen som Årets Hjerteredder, efter at have reddet Finns liv. Foto Hjerteforeningen.
To amagerkanere, Louise og Kim, er indstillet til prisen som Årets Hjerteredder. De har begge reddet medmennesker fra døden efter hjertestop. For Louise blev hændelsen helt speciel, da hun også er sygeplerske på Rigshospitalet og dér kunne tage sin patient under kærlig behandling.
Annonce

Da Finn Schremmer Larsens hjerte holdt op med at slå, var Louise Limbrecht Christensen på pletten og reddede Finn Schremmer Larsens liv. For den heltemodige indsats er Louise Limbrecht Christensen indstillet til Årets Hjerteredder, som Hjerteforeningen står bag.

Den 76-årige Finn Schremmer Larsen var 2. februar 2020 på vej ind i metroen, da han pludselig falder om. Finns kone får ham trykket fri af døren og lagt ham ned perronen. En tilstedeværende kvinder fortæller, at hun er læge, og hun går straks i gang med at give hjertelungeredning. En mand, der ligeledes er læge, hjælper også til, mens en tredje forbipasserende ringer 112, der henviser til en hjertestarter. To personer løber efter hjertestarteren.

På vejen møder de 28-årige Louise Limbrecht Christensen, som de forklarer sagen. Louise er sygeplejerske, og hun stiller straks sin cykel og løber ned på perronen med hjertestarteren.

Hun tager den ud og placerer elektroderne på Finns bryst. Finn får stød og fortsat hjertelungeredning, indtil ambulancereddere ankommer og tager over. Finn begynder at komme til sig selv og kan høre brudvise samtaler og mærke, at han har ondt.

Finn bliver kørt på Rigshospitalet, hvor han bliver behandlet. To dage efter indlæggelsen kigger en sygeplejerske ind på stuen og præsenterer sig som: Louise!

- Det var en fantastisk rørende øjeblik, skriver Finn i sin beretning.

Han har det godt i dag og efter eget udsagn helt sig selv igen.

Annonce

Faldt om i Sundby Idrætspark

Den 57-årige Kim Deckmann Jensen er den anden amagerkaner, der er indstillet til prisen.

Denne hændelse skete 18. august 2020 i Sundby Idrætspark.

Her spillede 55-årige Jens René Petersen spiller fodboldkamp, da han midt på banen bliver svimmel og sætter sig ned. Så får han hjertestop og vælter 'som en 'træstamme', forklarer tidligere holdkammerat, som ser kampen fra sidelinjen.

De andre spillere haster straks over til Jens, og Kim løber ind på banen. Jens er i kramper, så først tror Kim, at det er et epileptisk anfald. Men hurtigt fornemmer han, at det er noget andet, og han påbegynder hjertelungeredning. Der bliver ringet 112, og hjertestarteren fra klubhuset bliver hentet. Den melder dog flad for batteri.

Men hurtigt herefter ankommer ambulanceredderne, som tager over. Jens får stød, og det reagerer Jens på, han kommer til bevidsthed og taler lidt, inden han bliver kørt af sted i ambulancen.

Han kommer på Rigshospitalet, hvor han får indopereret en stent. Det viste sig at have været en blodprop i hjertet, der forårsagede hjertestoppet.

Jens René Petersen har det godt i dag, og han har ingen mén. Han var tilbage på arbejde efter fire uger. Startede til fodbold igen efter to måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce