Annonce
Natur

Flere hundrede traskede ind i lukket naturområde: Nu er der sat hegn op

Naturstyrelsen fik hurtigt arrangeret at få stillet et hegn op i skellet mellem Kofoeds Enge og Aflandshage. Foto: Naturstyrelsen
I årets første weekend ignorerede flere hundrede naturgæster skiltning om adgang forbudt ved Aflandshage, og fuglene blev skræmt bort imens. Nu har Naturstyrelsen sat hegn op.
Annonce

Amager rummer store naturområder, som man kan tage ud og nyde, men nogle områder er specifikt reserveret til fuglelivet.

Det var en masse naturgæster ikke opmærksomme på i årets første weekend, så de traskede ind i det lukkede område på Aflandshage, der desuden også er militærområde.

- Normalt er vi ude for, at to-tre stykker får forvildet sig ind i de lukkede områder, men i weekenden var der tale om flere hundrede. Så der var ikke en fugl tilbage i det reservat, siger skovfoged Sven Norup fra Naturstyrelsen.

Der er ellers glæde over i styrelsen, at ekstra mange besøgende finder vej til Naturpark Amager, efter de seneste covid-19 restriktioner har lagt bånd på mange andre fritidssysler.

- Det er dejligt, at mange har fået øjnene op for vores lokale natur. Naturpark Amager er stor, så her er plads til alle. Den er så stor, at to områder alene er forbeholdt de vilde dyr og fugle, nemlig Klydesøområdet i den sydvestlige del af Kalvebod Fælled og Aflandshage, der er den sydlige del af Naturparken og Amager. Særligt på Aflandshage har Naturstyrelsen måttet skærpe tilsynet, siger Sven Norup.


Normalt er vi ude for, at to-tre stykker får forvildet sig ind i de lukkede områder, men i weekenden var der tale om flere hundrede

Sven Norup, skovfoged


Som det fremgår af tegningen, må man i øjeblikket gerne færdes på Kofoeds Enge lige syd for Kongelundsfortet. Det er kun i fuglenes ynglesæson 1. april-15. juli, at der er adgang forbudt.

Som tegningen viser, er der adgang forbudt i de røde områder, Klydesøområdet og Aflandshage, mens der i det skraverede område på Kofoeds Enge kun er adgang forbudt 1. april-15. juli. Illustration: Naturstyrelsen

Men naturgæsterne lagde tilsyneladende ikke mærke til skiltningen på grænsen mellem Kofoeds Enge og Aflandshage, der signalerer, at her må man ikke færdes. Og derfor har Naturstyrelsen nu fået sat et hegn op for at undgå, at flere forvilder sig ud på Aflandshage.

- Hvis det fortsat skal være muligt at opleve de mange spændende og sjældne fugle i Naturpark Amager kræver det, at der er områder, hvor fuglene kan søge hen og får fred, når menneskerne fylder i de andre dele af Naturparken, siger Sven Norup.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce