Annonce
Natur

Flere hundrede traskede ind i lukket naturområde: Nu er der sat hegn op

Naturstyrelsen fik hurtigt arrangeret at få stillet et hegn op i skellet mellem Kofoeds Enge og Aflandshage. Foto: Naturstyrelsen
I årets første weekend ignorerede flere hundrede naturgæster skiltning om adgang forbudt ved Aflandshage, og fuglene blev skræmt bort imens. Nu har Naturstyrelsen sat hegn op.

Amager rummer store naturområder, som man kan tage ud og nyde, men nogle områder er specifikt reserveret til fuglelivet.

Det var en masse naturgæster ikke opmærksomme på i årets første weekend, så de traskede ind i det lukkede område på Aflandshage, der desuden også er militærområde.

- Normalt er vi ude for, at to-tre stykker får forvildet sig ind i de lukkede områder, men i weekenden var der tale om flere hundrede. Så der var ikke en fugl tilbage i det reservat, siger skovfoged Sven Norup fra Naturstyrelsen.

Annonce

Der er ellers glæde over i styrelsen, at ekstra mange besøgende finder vej til Naturpark Amager, efter de seneste covid-19 restriktioner har lagt bånd på mange andre fritidssysler.

- Det er dejligt, at mange har fået øjnene op for vores lokale natur. Naturpark Amager er stor, så her er plads til alle. Den er så stor, at to områder alene er forbeholdt de vilde dyr og fugle, nemlig Klydesøområdet i den sydvestlige del af Kalvebod Fælled og Aflandshage, der er den sydlige del af Naturparken og Amager. Særligt på Aflandshage har Naturstyrelsen måttet skærpe tilsynet, siger Sven Norup.


Normalt er vi ude for, at to-tre stykker får forvildet sig ind i de lukkede områder, men i weekenden var der tale om flere hundrede

Sven Norup, skovfoged


Som det fremgår af tegningen, må man i øjeblikket gerne færdes på Kofoeds Enge lige syd for Kongelundsfortet. Det er kun i fuglenes ynglesæson 1. april-15. juli, at der er adgang forbudt.

Som tegningen viser, er der adgang forbudt i de røde områder, Klydesøområdet og Aflandshage, mens der i det skraverede område på Kofoeds Enge kun er adgang forbudt 1. april-15. juli. Illustration: Naturstyrelsen

Men naturgæsterne lagde tilsyneladende ikke mærke til skiltningen på grænsen mellem Kofoeds Enge og Aflandshage, der signalerer, at her må man ikke færdes. Og derfor har Naturstyrelsen nu fået sat et hegn op for at undgå, at flere forvilder sig ud på Aflandshage.

- Hvis det fortsat skal være muligt at opleve de mange spændende og sjældne fugle i Naturpark Amager kræver det, at der er områder, hvor fuglene kan søge hen og får fred, når menneskerne fylder i de andre dele af Naturparken, siger Sven Norup.

_

Annonce
Annonce
Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Annonce
Annonce
Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Annonce
Forsiden netop nu
Oplevelser og kultur

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Alarm112

To tog kørte sammen: Ingen InterCity-tog til Københavns Lufthavn

Alarm112

57-årig bankmand taget med vanvidsfart i demobil: Leasing-firma kæmper for at få beslaglagt Volvo tilbage

Alarm112

To mænd sigtes for kidnapning: Ville torturere offer

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Tre personer stukket med kniv under slagsmål: To af dem er sigtet for drabsforsøg

Alarm112

Tre personer sigtes for at efterlade hårdt kvæstet 19-årig cyklist efter påkørsel

Alarm112

Ung kvinde blev ramt af flugtbilist og er i kritisk tilstand

Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Annonce