Annonce
KONFLIKT

Flere ridepiger er anklaget for injurier: I en af sagerne falder der snart dom

Genrebillede af pige med hest. Foto: Anne Myrup Pedersen/Ritzau Scanpix.
Efter omtalen af forholdene på ejendommen på Egmondvej har vi fået kendskab til flere sager, hvor ridepiger bliver slæbt i retten, hvis de ikke betaler for svie og smerte til Tove Æbeløe. I en af sagerne falder der snart dom. Ridepigens mor nægtede at betale 10.000 kroner.

Amager Bladet har kendskab til flere sager, hvor ridepiger, der har skrevet Facebook-opslag med kritik af forholdene på Tove Æbeløes ejendom på Egmondvej, bliver slæbt i retten for at have fremsat injurierende påstande. Fremgangsmåden er den samme. Pigerne bliver bedt om at betale for svie og smerte, hvis de vil undgå en retssag.

I en af sagerne falder der snart dom. Pigen var under den kriminelle lavalder, da hun skrev på Facebook, hvordan dyrene blev behandlet på ejendommen. Hun delte også en underskriftsindsamling.

Moren til pigen, der begge ønsker at være anonyme, forklarer, at datteren blev kontaktet af en advokat på Facebook, hvor hun blev bedt om at betale 10.000 kroner.

- Vi kunne se Facebook-profilen var oprettet dagen før og måtte derfor antage den var falsk. Vi ignorerede derfor henvendelsen, men jeg var noget rystet. For det mindede om de 'dummebøder' man har hørt om i medierne, forklarer moren.

Der gik dog ikke lang før, før der dumpede et anbefalet brev ind i brevsprækken fra Tove Æbeløes advokat.

- Vi nægtede at betale og endte heldigvis med at få fri proces, da det ellers ville have kostet os 25.000 kroner i sagsomkostninger samt udgift til advokat.

Ridepigen, der skrev et Facebook-opslag i 2015, og nægtede at betale 15.000 kroner, skal møde i retten den 3. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

En tung beslutning: Dragør Marked er aflyst

Annonce