Annonce
Amager

Flertal for Dragør-Limhamn cykelfærge

FÆRGETEST. Et byrådsflertal har godkendt, at Stoltz ApS i en testperiode til sommer kan drive cykelfærge mellem Dragør og Limhamn. Flertallet afviste dog et kommunalt ansvar for paskontrol og kontakt til andre myndigheder.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: Som omtalt i sidste uges avis, har Dragør-virksomheden Stoltz ApS søgt Dragør Kommune om tilladelse til at drive cykelfærge mellem Dragør og Limhamn i en testperiode på tre måneder til sommer. I torsdags gav et flertal i byrådet på 14 stemmer mod 1 tomlen op for projektet.

Annonce

Sagen blev lynbehandlet, fordi ejeren af skibet Elephanten, der skal chartres til opgaven, havde betinget sig et svar fra Stoltz ApS senest ved udgangen af februar.

I byrådssalen var samtlige partier utilfredse med lynbehandlingen, fordi forvaltningen ikke har kunnet beskrive sagen detaljeret, og en politisk behandling i fagudvalg og økonomiudvalg kunne heller ikke nås.

Ikke ordentligt belyst

Liberal Alliances Asger Larsen stemte som den eneste imod projektet, blandt andet fordi han mente, kommunens økonomiske involvering var for dårligt beskrevet.

I sagsakterne er det oplyst, at etablering af de nødvendige midlertidige landanlæg i forbindelse med blandt andet grænsekontrol, maksimum vil give Dragør Kommune direkte udgifter for 30.000 kroner. Men også at kommunen skal afholde havneafgifter og landstrøm.

»Vi ved ikke hvad taksterne er, det er ikke belyst. Og hvordan vil vi forholde os, hvis virksomhed har et overskud på 100.000 kroner efter tre måneder? Hvad vil vi gøre, hvis en anden virksomhed vil drive forretning på havnen og vil have tilskud? Det her ender med at blive et skattefinansieret projekt, og jeg kan ikke stemme for det her,« sagde Asger Larsen i byrådssalen.

Myndighedsansvar afvist

Stoltz ApS havde et ønske om, at Dragør Kommune var ansvarlig for, at alle driftstilladelser er på plads med politiet og andre relevante myndigheder. Det handler blandt andet om den nødvendige paskontrol, indhegning og overvågning.

Men det ansvar afviste byrådsflertallet, at kommunen kunne påtage sig, og ansøgningen blev godkendt under forudsætning af, at Dragør Kommunes økonomiske involvering højst vil blive på 30.000 kroner.

Rikke Stoltz sad selv blandt tilhørerne i byrådssalen.

»Det er rigtig dejligt, at byrådet bakkede op og giver mig en chance for at arbejde videre med det,« siger hun om beslutningen.

Hun ved endnu ikke, hvad det betyder for projektet, at ansvaret for paskontrol og kontakt til politi og andre myndigheder nu er på hendes skuldre.

»Det ændrede scenarie har jeg ikke kigget ind i endnu, det er jeg nødt til at undersøge. Men jeg tror, vi klarer det, og jeg må tage arbejdshandskerne på. Der er jo kun tre måneder til 1. juni, hvor vi går i gang med at sejle,« siger Rikke Stoltz.

Efter Amager Bladet offentliggjorde historien i sidste uge på Facebook, blev der i debattråden spurgt til, om fartøjet er godkendt til færgesejlads.

Rikke Stoltz svarer, at skibet Elephanten har international fartstilladelse til passagerer.

»Og det er korrekt at der skal søges en fartstilladelse til rutefart i forhold til den dansk-svenske aftale fra 2005. Når en beslutning er truffet, vil den konkrete ansøgning om drift af ruten med Elephanten blive sendt til Søfartsstyrelsen,« skrev Rikke Stoltz i onsdags til Amager Bladet.

Annonce
Annonce
Alarm112

To tog kørte sammen: Ingen InterCity-tog til Københavns Lufthavn

Annonce
Annonce
Alarm112

57-årig bankmand taget med vanvidsfart i demobil: Leasing-firma kæmper for at få beslaglagt Volvo tilbage

Annonce
Forsiden netop nu
Oplevelser og kultur

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september

Alarm112

To mænd sigtes for kidnapning: Ville torturere offer

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Tre personer stukket med kniv under slagsmål: To af dem er sigtet for drabsforsøg

Alarm112

Tre personer sigtes for at efterlade hårdt kvæstet 19-årig cyklist efter påkørsel

Alarm112

Ung kvinde blev ramt af flugtbilist og er i kritisk tilstand

Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Erhverv

Madanmeldere kårer Alchemist til Europas bedste restaurant: To andre københavnske restaurant med i topfeltet

Erhverv

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Alarm112

30-årig stukket flere gange i ryggen ved Amager Strandpark

Annonce