Annonce
Byudvikling

Flertal i udvalg godkender byggeri på Amager Fælled - næste stop er Borgerrepræsentationen

Indgangsportalen til Vejlands Kvarter i vinderprojektet til byggeriet. Illustration: Henning Larsen Architects
Annonce

Det københavnske teknik- og miljøudvalg behandlede mandag eftermiddag lokalplan og miljørapporter for det kommende byggeri 'Vejlands Kvarter' på Amager Fælled.

Og helt som forventet godkendte et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti (i alt otte stemmer) lokalplanen, mens Enhedslisten og Alternativet stemte imod (i alt tre stemmer).

Forventet, fordi det var de samme seks partier, der sammen med Liberal Alliance i 2018 som en del af det års budgetforhandlinger traf beslutningen om, at det tidligere planlagte byggeri på den gamle strandeng syd for Grønjordssøen blev konverteret til byggeri af 2.000 boliger ved Vejlands Allé,  550 boliger på Stejlepladsen i Sydhavnen samt erhvervsbyggeri på to grunde henholdsvis ved Selinevej og i Ørestad.

Udvalget vedtog også i dag lokalplanen for byggeriet på Stejlepladsen med samme stemmefordeling.

Vi spurgte i fredags talsmand for foreningen Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen, hvad foreningens næste træk vil være.

- Nu skal det jo først behandles i Borgerrepræsentationen den 21. januar, men hvis der kommer en beslutning der, så vil vi klage over lokalplanen, som vi mener på mange måder er mangelfuld. Og ellers nærmer vi os et kommunalvalg, og vi vil gøre alt for ændre beslutningen. Vi vil ikke ind i, om lokalplanen i den ene eller den anden form er rigtig. Vi er imod byggeriet, og efter salamimetoden er der taget en bid mere og en bid mere og en bid mere af Amager Fælled. Nu er vi nået grænsen for, hvad der kan bære - hvis vi ikke stopper nu, ødelægger vi hele fælleden, sagde Steffen Rasmussen.

Amager Fælleds Venner har i flere år kæmpet imod byggeriet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce