Annonce
Trafik

Forældre satte trafiksikkerhed over styr ved skole

Skelgårdssskolen ved den sydlige indgang ved Ugandavej. Solimanvej ligger lige nord for skolen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Politiet gav syv forældre i bil påtale, da de ville sætte børn af på en vej med standsningsforbud. - Det kan skabe farlige situationer for de børn, der er på vej i skole, siger politikommissær.
Annonce

Nærpolitiet var i sidste uge forbi Skelgårdsskolen på Vestamager to dage i træk. Flere forældre med børn på skolen havde henvendt sig, fordi mange forældre i bil sætter deres børn af på en strækning på Solimanvej, hvor der er standsning forbudt i tidsrummet 7.30-12.30.

- Vi var torsdag morgen til stede på Solimanvej ved Skelgårdsskolen, hvor vi syv gange må påtale overfor standsende bilister, at det ikke var tilladt. Cirka 10 andre blev viftet videre, og de undlod at standse, da de fik øje på os, fortæller politikommissær Mikkel Christiansen, der er leder af nærpolitiet på Amager.


Borgerne er meget velkomne til at kontakte os igen, hvis de oplever, at problemerne fortsætter

Mikkel Christiansen, politikommissær


Formålet var at øge trafiksikkerheden for de bløde trafikanter.

- De standsende biler kan skabe farlige situationer for de børn, der er på vej i skole. Det kan for eksempel være, at børnene hopper ud af bilerne foran cyklister, eller cyklister kan ramme en bildør, der pludselig åbner. Samtidig har beboerne på vejen svært ved at bakke ud, når der holder biler på Solimanvej, siger politikommissæren.

Dagen efter var nærpolitiet så på plads igen for at tjekke, om forældrene huskede påtalerne fra dagen før.

- For at understrege alvoren var vi tilbage fredag morgen. Det så heldigvis bedre ud, og vi fik hilst på flere af forældrene fra dagen før, som nu standsede et andet sted. Det kan sagtens være, at vi følger op med flere tilsyn, og borgerne er meget velkomne til at kontakte os igen, hvis de oplever, at problemerne fortsætter, siger Mikkel Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce