Annonce
TRAFIK

Forvirring om parkeringsforhold på Kastrupvej: Her er forvaltningens opløftende svar

Kastrupvej ud for 163, hvor der én times parkering foran forretningerne, mens der er fri parkering ud for boligerne. Bag parkeringsbåsene er der gul afmærkning. På modsatte side er der også én time parkering, men ingen forretning i den tomme bygning, ligesom der også er gul afmærkning. Foto: Jan Jeppesen.
Klaus Marcher undrer sig over parkeringsforholdene på Kastrupvej mellem Wibrandtsvej og Greisvej. Vi har undersøgt sagen hos Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, og der er godt nyt: Den gule afmærkning bliver fjernet med mulighed for at forlænge den eksisterende parkeringsbane.

Det gælder om at holde tungen lige i munden, hvis man skal forstå parkeringsforholdene på Kastrupvej på strækningen mellem Wibrandtsvej og Greisvej.  Klaus Marcher er én af de borgere, der har svært ved at finde en grimasse, der kan passe, når han forsøger at finde hoved og hale i galskaben. Derfor har han skrevet til Amager Bladet om hjælp til at komme til bunds i sagen.

På strækningen er der gul markering på begge sider af vejen, hvor der engang var busstoppested. Men det er efterhånden længe siden, at busstoppestedet blev nedlagt, skriver Klaus Marcher, der også undrer sig over, at det er det eneste sted på Kastrupvej, hvor der én times parkering foran en bygning, hvor der ikke længere er forretning. På den modsatte side af vejen er der også én times parkering, men det er foran en forretning.

- Samtidig er der ud for Kastrupvej 163 to parkeringspladser, hvor man kan holde lige så længe man vil og to parkeringspladser med én times parkering. Er det ikke muligt at få optegnet flere parkeringspladser? spøger Klaus Marcher med henvisning til den gule afmærkning, der ikke længere har nogen værdi.

Annonce

Markering bliver fjernet

Amager Bladet har været i kontakt med Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, og her er svaret, at busstoppestedet blev nedlagt i forbindelse med Nyt Bynet i oktober 2020.

- Der er ikke planer om at tage stoppestedet i brug igen. Vi sætter derfor gang i en indsats for at få den gule afmærkning fjernet. Vi ser samtidig på muligheden for at forlænge den eksisterende parkeringsbane, skriver forvaltningen til Amager Bladet.


Der er ikke planer om at tage stoppestedet i brug igen. Vi sætter derfor gang i en indsats for at få den gule afmærkning fjernet. Vi ser samtidig på muligheden for at forlænge den eksisterende parkeringsbane.


Forvaltningen skriver videre, at forholdene på stedet har ændret sig siden etableringen af én times-pladserne.

- Vi kan ikke med 100 procents sikkerhed sige, at der ikke længere er brug for alle de tidsbegrænsede pladser, men vi kommer til at sætte en pose over tavlen ved Kastrupvej 156. Hvis ikke vi modtager henvendelser fra borgere eller butikker i løbet af et par uger, tager vi tavlen ned. Det vil i så fald betyde, at den tidsbegrænsede parkering på Kastrupvej 156 ophører, skriver forvaltningen, som ikke kan genkende billedet af, at der skulle være to timers parkering på vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce