Annonce
Amager

Fra Alaska til Kastrup: Dixon og Riggs flytter ind i villa med egen pool

Annonce

Nye havoddere er fløjet direkte fra Alaska til Den Blå Planet i Kastrup. Dixon og Riggs er flyttet ind i specialbygget villa med egen pool og havudsigt.

Hvis du tror, at superstjerner som Rihanna, Lady Gaga og Ariana Grande stiller store krav, så har du ikke hørt om havodderne Dixon og Riggs fra Alaska. De to er landet i lufthavnen med privatfly for derefter at flytte ind i specialbygget villa med egen pool og havudsigt på Den Blå Planet.

Flyturen skete i en nedkølet kabine med 170 kilo særligt udvalgte delikatesser, 50 kilo is og ditto udstyr samt et hold af tjenerne i form af dyrlæge og dyrepassere.

Dixon og Riggs er to forældreløse havoddere, der blev fundet alene og forpjuskede i Alaskas vildmark. Da Dixon blev fundet sommeren 2018, var han kun nogle uger gammel. Alene, underernæret og med akut behov for hjælp. Havodder-samaritter fik Dixon samlet op, og i fuld fart blev han overført til Alaska SeaLife Center og fik straks behandling og blev passet døgnet rundt.

Havodderen Riggs’ historie ligner Dixons. Han blev fundet 400 meter fra havet mere død end levende. På Alaska SeaLife Center lærte han hurtigt at bruge sutteflaske og få mad i skrutten. Riggs blev også passet 24/7, indtil han var seks måneder gammel.

Begge havoddere er i dag sunde og raske og vejer 15-20 kg. Ingen af dem kan dog klare sig i naturen, da de ikke har haft en mor til at oplære dem i det virkelige liv. De er 100 procent afhængige af professionelle dyrepassere.

Annonce

En rolig start

»Havodderne var engang tæt på udryddelse, men har gjort et fantastisk comeback. De er en nøgleart inden for naturbevarelse, og vi er stolte af, at vi som det eneste sted i Nordeuropa kan vise denne art for vores gæster. At alles hjerter også smelter, når man ser vores nu fire havoddere,er blot en ekstra bonus. Vi håber, at Dixon, Riggs, Agnes og Mojoe får vores gæster til at gå herfra som aktive naturambassadører,« udtaler Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet.

Du kan se Den Blå Plantes nye havoddere, når dyrlægen vurderer, at de er klar til at komme ud i det offentlige anlæg. De bliver døgnovervåget indtil da.

Annonce

Havoddernes transport

Annonce

Havodderne ankommer i et Bombardier Global 6000, som er charteret gennem og delvist sponsoreret af operatøren NetJets, der har opereret siden 1964. Handlingen har Quick Cargo Service stået for.

Annonce

Flyet har den særlige egenskab, at man kan sænke temperaturen til 12-14 grader i kabinen, hvilket Dixon og Riggs trives bedst med. Men temperaturen er (næsten) lige så lav i resten af kabinen – så det er en kølig omgang for medfølgende dyrepersonale. Flyet kan også levere et næsten almindeligt tryk – da havodderne ikke kan tåle det tryk, der normalt er i 10-11 kilometers flyvehøjde.

Annonce

Flyveturen tager otte timer direkte fra Alaska til København – næsten over Nordpolen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce