Annonce
Detailhandel

Garnbutikker har ikke tabt masken: Holder strikketøj i gang med garn to go

Lise Mouritzen i sin butik Unique Garn. Privatfoto
For første gang er garnbutikker sammen med en stor del af detailhandlen fanget i corona-nedlukningen. Vi har talt med tre på øen, som løser det med garn to go.
Annonce

Der tages fat i strikke- og hækletøj i mange hjem, når man nu ikke kan komme så meget på besøg, i biffen, på biblioteket, i fitnesscentret eller på restaurant. Og det har man mærket i øens garnbutikker.

- Det kan du tro, vi har - vi har haft dejligt travlt siden marts, og jeg har hørt fra rigtig mange, at de er kommet igennem krisen ved at strikke, fortæller Betina Jønsen, indehaver af Amager Strik på Terosevej i Kastrup.

Men da julehandlen var slut, måtte specialbutikker i gaderne for første gang under coronakrisen lukke butikken for kunder. En restriktion, der indtil videre gælder til og med 17. januar. Men helt som det er tilladt holder Amager Strik døren på klem og strikketøjene i gang.


Jeg har hørt fra rigtig mange, at de er kommet igennem krisen ved at strikke

Betina Jønsen, Amager Strik


- Folk kan bestille på vores webshop og få det sendt eller selv afhente i butikken. Man kan også ringe, sende sms eller mail, og så afhente efter nærmere aftale, fortæller hun og fortsætter:

- Det er da frustrerende, at vi også er blevet ramt, og jeg vil tro, at det vil skrue ned for interessen. En del af målgruppen, de ældre damer, har det svært med ændringerne. Men vi har aftalt med nogle af vores faste kunder, der går dårligt og bor i området, at vi selv kører ud med garnet til dem, siger Betina Jønsen.

Annonce

Lokale henter selv

Unique Garn på Oliefabriksvej i Tårnby har også haft gang i garnet i 2020.

- Vi har mærket en øget aktivitet i coronatiden. I hvert fald inden vi blev lukket ned. Det er for tidligt at sige, hvad det kommer til at betyde, fortæller Lise Mouritzen, der normalt passer garnbutikken på deltid om eftermidddagen og jobbet i en ure-, guld- og sølvbutik om formiddagen.

Mens de nye restriktioner gælder, har Lise Mouritzen også arrangeret, at kunderne kan forudbestille garn og tilbehør på telefon.

- Og så aftaler man et tidspunkt, hvor kunden henter det ved døren i butikken. Jeg leverer også selv på Amager, og så sætter jeg andre til at bringe varer uden for øen. Men det har der faktisk ikke været så meget af. Der har især været lokale folk, som gerne selv vil komme og hente, siger Lise Mouritzen.

Annonce

Et udstyrsstykke

I Hallandsgade på Amagerbro har Dorte Steen Nielsen haft Strikkesalonen siden august 2018, og hun har oplevet samme fremgang i 2020 som sine kollegaer.

- Ja, helt tydeligt, og det er alle, der kommer. Yngre piger, der vil strikke. Kvinder på +60 år, som ikke har strikket før, eller nogle, der ikke har strikket i 20-30 år og gerne vil i gang igen. Der kommer også mænd. Nogle kunder siger: Nu skal jeg have fat i noget strikketøj, for alle de andre sidder og strikker, når vi har møder på Zoom eller Teams, fortæller hun.

Dorte Steen Nielsen fra Strikkesalonen. Privatfoto

I tiden op til jul var der flere gange kø ved hendes butik, fordi garn og tilbehør var en oplagt julegaveide.

- Der har været flere mænd inde og købe garnkit til julegave, men der gives både garn og tilbehør. Det at strikke er blevet en udstyrssport, lige som golf eller mandens værktøjskasse. Man skal både have gode pinde, smarte maskemarkører og en taske til at opbevare udstyret i, siger Dorte Steen Nielsen.


Faktisk sender jeg også rundt i Danmark, selv om jeg ikke har en webshop - det er da meget godt klaret

Dorte Steen Nielsen, Strikkesalonen


Selv om hun ikke var forpligtet til det, lukkede hun også butikken i marts og fik dengang erfaring i at tilbyde garn to go.

- Jeg har ikke webshop. Jeg lever først og fremmest af folk på Amager, som kender stedet. Jeg bruger Facebook og Instagram og slår ting op der, og så kan folk ringe, sms'e og betale med MobilePay, og så laver jeg afhentningstidspunkter for en uge ad gangen. Faktisk sender jeg også rundt i Danmark, selv om jeg ikke har en webshop - det er da meget godt klaret, griner Dorte Steen Nielsen.

Find flere oplysninger på facebooksiderne for Amager Strik, Unique Garn og Strikkesalonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Debat

De københavnske familier betaler

Annonce