Annonce
Navne

Gik først på pension i 2019: Læge Edgar Dahlin fylder 90 år

Edgar Dahlin i sin daværende praksis i Bremensgade. Arkivfoto: Hanne Bjørton

Tidligere praktiserende læge Edgar Dahlin fylder 90 år den 15. januar. Edgar Dahlin har som menneske og praktiserende læge gjort en kæmpe forskel i mange menneskers liv, blandt andet i sin praksis i Bremensgade gennem 37 år.

I ordets bedste betydning er Edgar Dahlin noget af en helt. Med sit sociale engagement står han op for de svage og har taget hånd om samfundets udstødte. Det er kendetegnende for Edgar Dahlin, at han omsorgsfuldt giver sig tid til at lytte og med sin lune humoristiske sans giver folk livsgnisten tilbage.

Han var ikke bleg for at tage med en patient på kommunen, hvis han kunne gøre en forskel der. Engagementet rækker videre og Edgar deltager også gerne i den offentlige debat, hvor han utrætteligt kommer med indsigtsfulde indspark.

Annonce

Med sin eventyrlyst og vedholdenhed er Edgar Dahlin også en fantastisk inspirerende rollemodel. I en alder af 70 år kastede han sig ud i at køre racerbil, hvilket han fortsatte med, til han var i slutningen af 80'erne. Der var og er stadig mangel på læger, og Edgar Dahlin fortsatte ufortrødent i jobbet og var Danmarks ældste praktiserende læge, da han i en alder af 88 år videregav sin praksis i Bremensgade i 2019.

Edgar Dahlin har været vidt omkring i sit lange arbejdsliv, blandt andet: lægepraksis i Nordjylland, konsulent på Det kongelige Teater og arbejdet med indeklimaet i frisørfaget.

Edgar Dahlin er ganske vist pensioneret, men han bliver stadig kontaktet af tidligere patienter og kolleger, der har brug for hans store viden og livserfaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce