Annonce
LEDER

Giv vandreruten et navn og der er flokmentalitet

Amarminoen er blevet et trækplaster for fodfolk og cyklister. Helt usædvanligt var der god plads på denne dag og denne tid. Foto: Jan Jeppesen.

DA NATURPARK AMAGER introducerede Amarminoen - den 27 kilometer lange vandrerute med de dråbeformede piktogrammer langs hele ruten, der strækker sig fra DR Byen i nord over Sydvestpynten i syd og hele vejen til Dragør Fort i øst - var den første tanke, at det bliver et hit.

I disse coronatider, hvor folk myldrer ud i naturen for at få frisk luft og røde kinder, er det jo en oplagt idé at opkalde en allerede eksisterende vandretrute med et navn, der klinger på Amager. Jeg skulle også hilse og sige, at det kalder på flokmentalitet. En lørdag eftermiddag i februar var der så meget trængsel på ruten, at fodgængere og cyklister kom på zig-zag kurs.

Det er nok de færreste, der har taget hele turen, før ruten altså blev til Armarminoen.

Men den kan varmt anbefales. Om du trænger til en times frisk luft eller den store vandretur over flere dage, er Amarminoens forskellige naturområder en oplagt ramme til store oplevelser, ro og fordybelse. Det er også på turen på Kalvebod Fælled du møder det internationale fuglereservat og Danmarks største selvskabte birkeskov.

I en tid, hvor flere og flere råber vagt i gevær i forhold indskrækninger i naturen, er det befriende at se, hvor meget naturen fylder i landskabet.

Danmarks Naturfredningsforenings formand Maria Reumert Gjerding udtalte for nylig, at københavnerne har mistet 14 procent af deres grønne områder i løbet af de sidste ti år. Det var der så ikke, men der var blevet 14 procent flere københavnere de sidste ti år.

Jovist, vi har en dyrebar natur, vi skal passe på. Vi er bare blevet flere københavnere til at dele den.

Længe leve flokmentaliten. Den lever i bedste velgående. Vi ses derude.


I en tid, hvor flere og flere råber vagt i gevær i forhold til indskrækninger i naturen, er det befriende at se, hvor meget naturen fylder i landskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce