Annonce
Amager

Godt tempo på Amagers nye revy

En stor amagerhylde pryder meget passende scenografien i Amager Revyen. Her et af topnumrene 'En truet art', hvor Anders Anderskov (nummerets forfatter) gransker invasive arter på Amager Fælled - en af dem spillet af Jeanett Rytter. Foto: Amager Bladet

ANMELDELSE. Ja, der er fuldejokes og numre under bæltestedet. Men tror du, at revyer bare er en gullasch af onkelvittigheder, så vil du blive positivt overrasket over den spritnye Amager Revyen, som havde premiere i fredags.

SUNDBYØSTER: Det er næsten blevet en naturlov (med Tivolirevyen som en nylig undtagelse), at revy er noget, der foregår uden for hovedstaden. I København har standup comedy til gengæld klaret sig bedre.

Men nu vover revytraditionen sig indenfor i København S med den nystiftede Amager Revyen, som i fredags havde premiere hos Teater Play på Strandlodsvej.

Fire skuespillere fra Dragør Revy - Dorte Munksgaard, Birgit Kjersner, Morten Bo og Birgitte Nielsen - sprang sidste år ud med planer om en helt ny revy lidt nordligere på øen. Siden er skuespillerne på scenen udvidet med Anders Anderskov og Jeanett Rytter.

Instruktør Jakob Fauerby har sammen med dem skruet en tempofyldt revy sammen med ikke færre end 27 numre - nogle af dem ultrakorte. Og over halvdelen af numrene er hjemmegjorte - det vil sige skrevet enten af skuespillerne, instruktøren eller et af revyens bestyrelsesmedlemmer.

Hold fast i Anderskov

Er det sjovt? Ja! Revyen behandler en stribe genkendelige dagligdagsproblemer, hvor man glor lige ind i spejlbilledet af sig selv, eller nogen man kender - og det er sjovt:

Overforbrug af sociale medier og selfies, de evindelige tests i skolen, krænkelseskultur og allergihensyn i børneinstitutionen, for at nævne et par stykker.

Og kan man lide humor under bæltestedet, bliver man heller ikke snydt, det kan flere numre leve op til.

Det er som om, at revyen får lige et gear ekstra i tre numre skrevet af Anders Anderskov, hvor han også selv er på scenen - hold fast i ham!

Min favorit var ’En truet art’, hvor en naturtype med sokker i sandalerne undersøger invasive arter på Amager Fælled - for eksempel siliconecikaden og Fremad Amager-råberen, minsandten. Mens resten af revyens numre kunne spilles hvor som helst, er der virkelig Amager-kolorit på her.

Skuespiller Thomas Findval Sølvskov sidder i den nye revys bestyrelse, og han har skruet en lille genialitet sammen i teksten ’Daten’, hvor Morten Bo og Anders Anderskov tager en snak over grillen om de dates, de har været på med Birgitte Nielsen og Dorte Munksgaard - og vice versa. En skøn demonstration af, hvor forskelligt, man kan opleve samme situation.

Fiffige overlap

Revyen gør brug af en fiffig overlapning, hvor personer fra en tidligere gag vender tilbage, midt i et andet nummer.

Det kunne sagtens gå grueligt galt og forstyrre sammenhængen, men det går rent ind.

Stakkels Birgitte Nielsen, der så gerne vil have sin store solo, vender også tilbage flere gange, og det samme gør Bir-git Kjersners stramtandede diktatlærerinde med et meget pudsigt valg af ord, der skal staves. »Der er hun igen,« tænker man forventningsfuldt.

Stærkt, rutineret hold

Amager Revyen er drevet på amatørbasis, og selvfølgelig er den tekniske produktion ikke fuldt ud på højde med de store, danske revyer.

Men man skal ikke tage fejl af, at holdet bag godt ved, hvad de laver. (Artiklen fortsætter under billedet).

Annonce

Instruktør Jakob Fauerby er en del af den Reumert-nominerede satiretrio Platt-Form og har i flere år skrevet tekster til DragsholmRevyen, som han instruerede sidste år.

Alle skuespillere har stået på en scene før, mange i adskillige år, og Dorte Munksgaard har optrådt i eller ledet revy i årtier.

Hele holdet kan deres kram og deres tekster og akkompagneres dygtigt på keyboards eller harmonika af Martin Bennebo.

Så tag trygt til Strandlodsvej og få grineren på i den danske revytradition.

Amager Revyen spiller på Teater Play, Strandlodsvej 7

Der er 15 forestillinger i perioden 13. marts-13. april

Billetter på www.teaterplay.dk

Amager Revyen er en nystiftet amatørrevy, der i år opføres for første gang. Læs mere på www.amagerrevyen.dk

Annonce
Alarm112

Politi: Intet kriminelt blev begået i sag om forsvunden 13-årig

Annonce
Alarm112

Offer er stabil efter knivstikkeri på Christiania

Annonce
Alarm112

Flere er tilbageholdt af politiet efter knivoverfald i Tårnby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Voldsom sort røg: Fem både brændt i Kastrup Lystbådehavn

Alarm112

20-årig fundet bevidstløs på Metrostation: Døde af sygdom

Alarm112

13-årig pige fra København fundet i god behold

Alarm112

Flere hypoteser efterforskes i sag om forsvundet 13-årig

Alarm112

Bror til forsvundet 13-årig: Nogen må have taget hende

Alarm112

Politiet er uden gennembrud i søgen efter teenagepige

Annonce