Annonce
Detailhandel

Grønt område i 53 år men: Areal var udlagt til dagligvarebutik

Arealet bag busstoppestedet ved Kongelundsvej 65 er i dag båndlagt til et butikstorv, der reelt aldrig er blevet etableret. Lidl har nu fået dispensation til i stedet at udlægge et areal til butikstorv og P-pladser syd for det kommende supermarked. Foto: Hanne Bjørton
Politikere i teknik- og miljøudvalg forstår beboeres ærgrelse over, at en Lidl-butik vil inddrage noget af deres grønne gårdhave. - Men planen for området har hele tiden været dagligvarehandel og butikstorv, siger Lars Weiss (S).
Annonce

Det grønne område ved Kongelundsvej 65, hvor Lidl nu har fået grønt lys til at bygge et supermarked på 1.200 kvadratmeter, har siden ejendommen Tuelandsvænge blev bygget i 1966-67 fået lov at være ejendommens græsbevoksede gårdrum, med buske og rækker af træer.

Så politikerne i det københavnske teknik- og miljøudvalg forstår godt beboernes frustration over, at det grønne område nu indskrænkes.

- Det kan jeg til dels godt forstå, fordi det har ligget som en gårdhave, men planen for området har hele tiden været et butikstorv. Så dispensationen, vi gav, handlede ikke om, om der måtte bygges. Det var en dispensation fra den gamle retningsplan og at der skulle være et butikstorv, og så ser vi hellere, at det bliver et enkelt supermarked, siger Lars Weiss (S), medlem af teknik- og miljøudvalget.

Det konservative medlem Jakob Næsager (K) forstår også godt beboerne.

- Det er rigtig ærgerligt for beboerne, men arealet var oprindeligt udlagt til butiksareal. At der så er gået så lang tid, hvor det har fået lov at stå som grønt område, det må beboerne så bare glæde sig over, siger han.

Annonce

To partier stemte imod

En gammel retningsplan fra 1967 - tidligere tiders lokalplan - forlangte, at butikker anlagt på matriklen reserverede et areal på 500 kvadratmeter til et butikstorv. I følge retningsplanen skulle dette areal ligge lige bag det nuværende busstoppested ved Kongelundsvej 65.


Intentionen med et butikstorv er ikke et parkeringsområde, men at man bevarer træer, grønt og bænke

Gorm Gunnarsen (EL)


Med dispensationen fik Lidl lov til i stedet at have de 500 kvadratmeter butikstorv syd for den kommende butik og anvende en del af det til nye parkeringspladser. Og det var Enhedslisten og Alternativet imod - de stemte som de eneste partier imod dispensationen og udtrykte ønske om en offentlig høring i sagen.

- Vi mener, at intentionen med et butikstorv ikke er et parkeringsområde, men at man bevarer træer, grønt og bænke, fordi et butikstorv handler om trivsel og fællesskab. En yderligere præcisering af, hvad der kan omfattes af retningsplanens butikstorv, bør ske gennem en fuld borgerinddragelse, siger Gorm Gunnarsen (EL).

Annonce
Annonce
JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

Annonce