Annonce
Debat

Grünfeld: - Livet dør mellem hænderne på os

Niko Grünfeld
Annonce

Læserbrev: 4. februar 2021 vedtog et flertal i Borgerrepræsentationen den lokalplan, der gør det muligt at bebygge Amager Fælled og Stejlepladsen i København. Frie Grønne stemte imod. Et overvældende flertal (38 for – 17 imod) stemte altså for at bygge et nyt boligkvarter på Amager Fælled med plejehjem, 5-sporet skole, daginstitution og erhverv. Byggeriet vil fylde et areal på størrelse med 16-17 fodboldbaner på Københavns vilde naturområde, og det vil få konsekvenser for flere dyrearter, bl.a. den stærkt beskyttede art stor vandsalamander.

I Frie Grønne mener vi, at det nu er på tide at sætte lige så stort fokus på det, der gror, som det, der bygges. Vi har en klimakrise, det ved vi, men vi har også en biodiversitetskrise. Livet dør bogstavelig talt mellem hænderne på os. Adgang til grønne områder er så vigtig for vores velvære, trivsel og sundhed i hverdagen, og nu har flertallet valgt at tage en bid mere af københavnernes sparsomme og unikke natur.


76 % af københavnerne er imod byggeriet på Amager Fælled, mens kun 11% er for. Alligevel vil et flertal i Borgerrepræsentationen altså fortsætte med projektet.

Niko GrünfeldDerfor var det også en kulsort aften for demokratiet, naturen og biodiversiteten i København, da flertallet stemte for lokalplanerne. Men kampen om fælleden og Stejlepladsen er langt fra slut endnu. Så længe der er ikke er bygget på Amager Fælled og Stejlepladsen, så kan beslutningen ændres. Vi ved, at et kæmpe flertal af københavnerne er imod byggerierne og ikke mindst rovdriften på naturen.

En meningsmåling fra Epinion, som Danmarks Naturfredningsforening har fået foretaget, viser at 76 % af københavnerne er imod byggeriet på Amager Fælled, mens kun 11% er for. Alligevel vil et flertal (S, SF, RV og de borgerlige partier) i Borgerrepræsentationen altså fortsætte med projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce