Annonce
UDDANNELSE

Gymnasieelever går i strejke: Kræver seksualundervisning

Tårnby Gymnasium. Foto: Jan Jeppesen.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Storkøbenhavn, DGS Storkøbenhavn, varsler strejke på onsdag 7. april klokken 14.00. Ved strejken vil elever fra hele landet mødes på Zoom for at modtage seksualundervisning i stedet for at være til deres normale timer.

DGS skriver i en pressemeddelelse, at én ud af fire kvindelige elever oplever uønsket seksuelle kommentarer på sit gymnasium. Hver femte har oplevet diskrimination på deres uddannelsessted. Og en i tid hvor MeToo sætter fokus på seksuelle krænkelser, mener DGS det er vigtigt, der bliver taget hånd om problemets rod: Manglende undervisning i krop, køn og grænser på uddannelsesstederne.

Til strejken vil Sex og Samfund komme og undervise eleverne, så eleverne kan få den viden, de ikke får i gymnasiet i dag.

- Når der ikke er blevet gjort plads i vores skema til seksualundervisning, må vi selv lave det. Derfor strejker vi fra skole i dag for at modtage seksualundervisning i stedet. Det nytter ikke noget, at vi kun lærer om Aristoteles og andengradsligninger, vi skal også lære om grænser, seksualitet og samtykke, udtaler sigerAlma Tynell, som er gymnasieelev og en af arrangørerne bag strejken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce