Annonce
Brev fra bladet

Historien om gyngerne og karrusellerne

Illustration: Peter Kjærgaard
Annonce

DEN ENES DØD, DEN ANDENS BRØD er en yndet talemåde, når nogen har glæde af andres tab og ulykke. I disse så foruroligende tider, hvor mange mennesker bliver præsenteret for en fyreseddel eller må opgive deres livsværk, ser vi en tendens til, at flere tager chancen og åbner nye forretninger efter devisen 'man må tjene på gyngerne, hvad andre har mistet på karussellen'.

Men ikke desto mindre er det kontrasternes tid. Flere af øens caféer og restauranter lider efter coronanedlukningen i marts og april, og det økonomiske efterslæb er så stort, at det vil tage mange måneder at komme op i gear igen. Ja, mange er i den ulykkelige situation, at de på et eller andet tidspunkt må kaste håndklædet i ringen.


Flere af øens caféer og restauranter lider efter coronanedlukningen i marts og april, og det økonomiske efterslæb er så stort, at det vil tage mange måneder at komme op i gear igen. Ja, mange er i den ulykkelige situation, at de på et eller andet tidspunkt må kaste håndklædet i ringen.


Det har de mange nye café- og restaurantejere taget bestik af. De kan åbne op i et marked, hvor der allerede nu og de kommende måneder vil være stigende efterspørgsel efter spisesteder. Simpelthen fordi de gamle etablissementer bukker under for coronakrisens første bølge.

Amager Bladet har gennem flere måneder bragt historier om, hvordan forretningsdrivende med kreative løsninger og nye forretningsmodeller har klaret sig igennem krisen med skindet på næsen, men det er ikke alle, der er i samme situation. Og det er dét, vi ser resultatet af i dag.

Alene de sidste to uger har Amager Bladet modtaget henvendelser om fem nyåbninger af caféer og restauranter samt en to nyåbninger af frisørsaloner.

Det sker naturligvis på en forhåbning om, at vi har været igennem den værste tid med covid-19. For risikoen er, at der kommer en ny bølge i efteråret og til vinter, og så kan de mange nye i markedet få store problemer. Især hvis der igen indføres skrappe coronarestriktioner og nedlukninger på samme niveau som i foråret.

Lad os håbe, vi bliver forskånet for lignende tilstande – og benytte lejligheden til at byde alle de nye forretninger velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Annonce