Annonce
Amager

Hæderkronet brillebutik med 45 års tilbageblik

Vejland Briller og Ane Iversen blev kåret til Månedens Amagerbutik i maj 2019. Nu kan forretningen fejre 45-års jubilæum. Foto: Martin Sørensen.
Ane Iversen har været ejer af Vejland Briller siden hun købte butikken af Erik Vagn Jensen i 2007. Nu kan hun fejre en milepæl, idet butikken har eksisteret i 45 år.
Annonce

Tidsånd, forbrug og livsstil har nu gennem 45 år været et varemærke for Vejland Briller, der frem til 2013 lå på hjørnet af Vejlands Allé og Amagerbrogade, men siden er flyttet til Gyldenriscentret. Herfra styrer ejeren, Ane Iversen, den hæderkronede brillebutik.

Hun blev ansat i butikken i 2003 og arbejdede i fire år for den daværende jer, Erik Vang Jensen. I 2007 besluttede han at sælge butikken, og Ane tog skridtet og købte Vejland Briller.

I 2018 blev butikken kåret til 'Månedens Amagerbutik' af Amager Bladet og Danske Bank, og det var virkelig en pris, der betyder noget for Ane Iversen og hendes personale.

Annonce

Syn for sagen-arbejde

- Vi har mange trofaste kunder, så der er masser at lave, men det er en benhård branche, hvor vi skal kæmpe om kundernes gunst med discountbutikkerne. Men vi kommer aldrig til at gå på kompromis med pris og kvalitet.

Jeg vil hellere kæle lidt ekstra for kunderne, forklarede Ane ved prisoverrækkelsen i 2019.

Kunderne sætter også pris på Anes arbejde i foreningen 'Syn for Sagen', der har til formål at skaffe briller til fattige mennesker med synsproblemer.

Hjælpen bygger på et genbrugsprincip, hvor brugte briller indsamles, opmåles og udleveres efter en synstest. Foreningen har siden stiftelsen i 2012 udleveret cirka 10.000 par briller på projekter i Senegal, Zambia, Nepal, Peru og Ghana.

I butikkken modtages brugte briller. Og når Ane annoncerer efter brugte briller kan hun fylde mange kasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Annonce