Annonce
Amager

Hørgården skal ikke straffes for ledighed

Boligområdet Hørgården kom på regeringens såkaldte ghettoliste i 2018. Arkivfoto: Anders Bentzon

Hørgården er ligesom flere andre boligområder i København i risiko for at havne på regeringens liste over hårde ghettoområder, fordi flere er blevet ledige under Coronakrisen. Det kan betyde, at folk skal flytte fra deres hjem, og at det kan blive nødvendigt at rive bygninger ned. Derfor foreslår vi i Alternativet sammen med de Radikale og Enhedslisten nu, at ghettolisten bliver suspenderet året ud.


Vi tager jo også hensyn i mange andre sammenhænge her under corona-krisen, når folk helt uforskyldt bliver ramt af ledighed

Badar Shah (Å)


Annonce

Det er sund fornuft at anmode om henstand, fordi der er tale om en helt særlig situation – vi tager jo også hensyn i mange andre sammenhænge her under corona-krisen, når folk helt uforskyldt bliver ramt af ledighed på grund af en global pandemi og nedlukning af samfundet.

Tal fra beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune viser, at ledigheden i de udsatte boligområder er steget med 10,6 procent under krisen. Det skyldes ikke mindst, at mange af dem, der bor i de almene boliger, har jobs i brancher, som har været særligt hårdt ramt af ledighed under krisen. Dem skal vi holde hånden under nu, så de ikke også risikerer at miste deres hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce