Annonce
Sommerliv

Hed åbningsdag for ny natur - Og på søndag er der store skraldedag

Der kom i fredags gæster i spredte grupper til det nye naturområde. Fra Amager Øst Lokaludvalg bød formand Susanne Møller (til venstre) og Frank Lambert velkommen. Foto: Amager Øst Lokaludvalg
I fredagens hede slog By & Havn og Amager Øst Lokaludvalg porten op til ny natur på Prøvestenen. Lokaludvalget vil gerne have visionen om en kyststi til det nye område på Københavns Kommunes budget.
Annonce

Allerede fra morgenstunden i fredags blev der adgang for alle til et nyt naturområde på Prøvestenen Syd via en ny låge i hegnet, for enden af Prøvestensbroen.

By & Havn har i samarbejde med Amager Øst Lokaludvalg givet københavnerne muligheden for at opleve et nyt, lille stykke vild natur. Og fredag eftermiddag bød de borgerne velkommen sammen med den nye forening Prøvestenens Natur- og Fritidsforening, som skal være paraplyorganisation for foreninger, aktive sportsfolk og naturelskere, der gerne vil bruge området.

- Mange af dem der kom på åbningdagen var lystfiskere, som har hørt godt om områdets mulighed for at få bid på krogen. Der er nemlig ret dybt ud for ydermolen, og mange fisk der holder til mellem stenene, fortæller Rasmus Steenberger fra Amager Øst Lokaludvalg.

Annonce

Skraldedag søndag

Prøvestenen Syd er gået fra grus til selvsået natur og har ligget ubenyttet hen i 10 år, men er også blevet vindfang for affald.

Området åbnes foreløbig i år som et forsøg, og lykkes det at få brugerne til at tage eget og 'gammelt' affald med ud, står området måske også åbent i de kommende år.

Der er over tid fløjet en del affald til naturområdet på Prøvestenen Syd, og allerede på søndag holdes der store skraldedag i området. Her tyvstarter Rasmus Steenberger fra Amager Øst Lokaludvalg. Foto: Amager Øst Lokaludvalg

Ved den nye låge er der stillet skraldeposer frem, så besøgende kan samle skrald og lægge det i en container ved indgangen.

- Allerede på søndag 16. august holder vi Store Skraldedag på Prøvestenen Syd i samarbejde med græsrodsinitiativet Ren Kærlighed til Amager. Vi håber, der kommer mange og hjælper i løbet af dagen, siger Rasmus Steenberger.

Annonce

Ønsker en kyststi

Amager Øst Lokaludvalg har i øvrigt 'Prøvestien' som et af sine ønsker til Københavns Kommunes budget for 2021. En kyststi, der kan binde Amager Strandpark sammen med Prøvestenen Syd.


Mange af dem der kom på åbningdagen var lystfiskere, som har hørt godt om områdets mulighed for at få bid på krogen

Rasmus Steenberger, Amager Øst Lokaludvalg


- Lige nu er det umuligt at passere uhindret langs kysten, der er mange hegn og forhindringer, som tvinger dig ind i land til Amager Strandvej. Fri passage langs kysten er en højt skattet ting i Danmark, og det skal vi selvfølgelig også kunne på Østamager. Allerhelst i kombination med en gang- og cykelbro til Prøvestenen, så de bløde trafikanter ikke skal færdes langs den tungt befærdede Prøvestensbroen. Det er vi i proces med at søge nogle fonde om, forklarer Rasmus Steenberger.

Følg med i Facebookgruppen Prøvestenens Natur- og Fritidsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce