Annonce
Hverdagshelte

Heltegerning: Frederik slukkede bådbrand med helt særlig teknik

Frederik Erk viser sin særlige teknik i brandslukning, der viste sig at være meget vellykket. Foto: Rikke Maija Larsen
I september udbrød der brand i en sejlbåd i Sejlklubben Lynetten, men Frederik Erk vidste præcis, hvad han skulle gøre og fik hurtigt branden slukket. Nu har han fået dusør og hæder fra Københavns Politi.

26-årige Frederik Erk har i fire år arbejdet for Fonden Ungdomsøen med at transportere passagerer til og fra Middelgrundsfortet.

24. september sidste år kom han sejlende ved Refshaleøen på vej ind for at hente passagerer til fortet, da han så noget røg fra Sejlklubben Lynetten. Hurtigt opfattede han, at der var opstået brand i en 35 fods motorsejler.

- Det var ikke voldsomt til at starte med, men bådbrande bliver meget hurtigt meget større. Materialet er glasfiber, og det brænder rimelig godt, fortæller Frederik Erk. Han sejlede selv i en rib-båd - en kraftig og robust, men også let gummibåd.

- Jeg har sejlet over 2.000 timer i den, så jeg kender den ret godt, siger han.


Det er en udenbords motor, og man kan vippe den så meget op, at skruen er i overfladen

Frederik Erk, hverdagshelt


Han sejlede over til den brændende båd, lavede en agter fortøjning til et par pæle, trods varmestrålingen fra den brændende båd. Og så trimmede han rib-bådens motor i en vinkel, så han kunne sprøjte vand på flammerne.

- Det er en udenbords motor, og man kan vippe den så meget op, at skruen er i overfladen, forklarer han.

Det lykkedes ham ene mand at slukke branden, før den nåede at brede sig til andre både, der lå tæt i havnen.

Annonce

Manøvre imponerer

Og nu har han fået en dusør af Københavns Politi for sin heltedåd. Normalt inviterer politiet personer, der har ydet en særlig heltemodig og ekstraordinær indsats, til dusøroverrækkelse på Politigården.

Det kan være hverdagshelte, der har slukket en brand som Frederik, har hjulpet medborgere i nød, har forhindret forbrydelser i at ske eller har hjulpet politiet i konkrete efterforskninger.

Men på grund af corona-restriktionerne har dusørmodtagerne denne gang fået et diplom med posten og dusøren sat ind på deres konto.

Politidirektør Anne Tønnes siger om Frederiks indsats:

- Frederik formåede ene mand at slukke den kraftige brand, som ellers let kunne have spredt sig til de omkringliggende både. Han udviste stort heltemod i situationen, og både jeg og de betjente, som blev kaldt ud til stedet, er meget imponerede over hans kreative og resolutte brandslukningsmanøvre.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Formand: Pas på foreningslivet, Tårnby

Annonce