Annonce
Amager

Her boede Anker Jørgensen, vicevært Meyer og flyttemand Olsen

Amagergade, hvor ‘Huset på Christianshavn’ blev optaget, og hvor tidligere statsminister Anker Jørgensen voksede op. - Foto: Kim Greiner

Har du lyst til at opleve Christianshavn på kryds og tværs og få historien om den ikoniske Amagergade, hvor Anker Jørgensen voksede op og ‘Huset på Christianshavn’ lagde resten af Danmarks gader øde?

Annonce

Forfatter, foredragsholder og tidligere havemester Kim Greiner genoptager de populære rundvisninger i København. En af de mest populære rundture er den til Christianshavn, hvor man får mulighed for at opleve bydelen på kryds og tværs krydret med historier og baggrund.

Mødestedet er Christianshavns Torv ved grønlænderkajakken. Undervejs på turen får vi historien om denne driftige havneby med de to smukke barokkirker, Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Vi hører om Børnehuset, der udviklede sig til Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset. Og på turen er der besøg til nogle af de idylliske gårde, hvor der bliver lejlighed til at hilse på den underskønne ‘Jægerinde’ i den persiske have. Der bliver stop ved ‘Huset på Christianshavn’, ‘Rottehullet’, den verdensberømte ‘Eiffel Bar’, Færgecafeen med mågeskrig på toilettet, Lille Mølle på ‘Løvens Bastion’ og ‘Sofiebadet’. Rundturen slutter nær Christianshavn Torv.

Den første rundvisning finder sted onsdag 10. juni, og i juli er der tre rundvisninger: Onsdagene 8., 15. og 22. juli. I august er der mulighed for at koble sig på onsdag 13. august. Alle rundvisninger begynder klokken 13.00.

Der er ingen tilmelding. Så bare mød op. Billetter á 50 kr. betales kontant eller på mobilepay, og de kan købes 15 min. før rundvisningen, der varer cirka to timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Google vil hjælpe fyrede lufthavnsansatte

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

CORONA

Tre personer slipper for coronabøder

Annonce