Annonce
Amager

Hvem myrdede den glade gymnasiepige fra Christianshavn

Annonce

BOGUDGIVELSE. Journalist Søren Baastrup rekonstruerer en af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie. Den 18-årige gymnasieelev fra Christianshavn, Stine Geisler, blev dræbt natten efter 2. pinsedag i 1990 - fundet i kælderen af den bygning i Teglgårdsstræde, som hun boede i.

AF JAN JEPPESEN

Takket være ny teknologi er det lykkedes politiets eksperter at opdage dna-profiler på formodede gerningsmænd i tre sager om uopklarede kvindedrab. Politiet har endevendt 18 uopklarede drabssager, og foreløbig er seks af dem undersøgt af retsgenetikerne. I tre af dem har der været gennembrud. To af sagerne er fra 1990, nemlig drabet på den 23-årige prostituerede Hanne With på Nørrebro nytårsnat og drabet på den 18-årige gymnasieelev Stine Geisler i Teglgårdsstræde under pinsekarnevallet - kun få dage før sin studentereksamen på Christianshavns Gymnasium.

Historien om mordet på Stine Geisler er en ond historie uden håb og forløsning - og er stadig en af de største mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie.

Møder venner og familie

Journalist Søren Baasrup forsøger at komme et skridt nærmere et svar i bogen »En djævel i den lyse nat«. Her rekonstruerer han den myteomspundne mordgårde.

Forfatteren møder venner, familie, efterforskere og mistænkte, alt sammen for at komme nærmere et svar på spørgsmålet: Hvem myrdede Stine Geisler?

Stine Geisler havde netop fået 13 i religion og var i fuld gang med de sidste eksaminer på Christianshavns Gymnasium.

Men den unge elev nåede aldrig at få studenterhuen på. I stedet blev hun myrdet natten efter 2. pinsedag i 1990, efter hun havde været til pinsekarneval i København. Hun blev fundet i kælderen af den bygning i Teglgårdsstræde i indre København, som hun boede i.

Mordet fandt angiveligt sted omkring klokken 02.00 om natten, hvor hun låste sig ind i ejendommen og blev overrasket af morderen. Hun blev slæbt ned i kælderen og bagbundet med en ledning, som også var snøret om hendes hals.

Dødsårsagen var kvælning, da gerningsmanden tvang to karklude i munden på hende. Han skar hende desuden med kniv eller glasskår i ansigtet og hældte bonevoks ud over hende.

Da hun efterfølgende var død, ridsede han et mystisk symbol i huden på hendes højre underarm. Intet tydede på, at hun var blevet mishandlet seksuelt, men det stod klart, at hun havde kæmpet hårdt for sit liv.

Stamgæst på Sabines Cafeteria

Stine Geisler var stamgæst på boheme-baren Sabines Cafeteria, og politiet var derfor i kontakt med mange skuespillere, filmfolk, forfattere og journalister, der kom på baren.

Politiet var især opmærksom på en 40-årig gift journalist, som ifølge Geislers dagbog havde en affære med den unge gymnasieelev. Han viste sig dog hurtigt at have et vandtæt alibi for drabsnatten.

Politiet karakteriserede gerningsmanden som en ’sadistisk og pervers person, der nyder at maltraktere og ydmyge kvinder’, og politiet var yderst interesserede i oplysninger om en mand med kort lyst hår og læderbukser, som en nattevægter så stå i nærheden af Anne Stine Geislers port, omkring det tidspunkt hun kom hjem.

35 politifolk var involveret i efterforskningen, og hele 3.700 personer blev afhørt i sagen, uden at det førte til en opklaring.

»En djævel i den lyse nat«. Udgivet på Peoples Press. 300 sider. Forfatter: Journalist Søren Baastrup.

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Annonce