Annonce
CORONA

Inge modtog det første stik og så faldt der en sten fra borgmesterens hjerte

Inge Karlsson er tidligere blevet vaccineret i forhold til influenza og en lungebetændelse, så det var en garvet dame, der modtog det første vaccincestik imod coronasygdommen. Foto: Jan Jeppesen.
87-årige Inge Karlsson fra Plejecentret Enggården blev første Dragør-borger, der modtog et vaccinestik. Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup lægger ikke skjul på, at en tung sten faldt fra hjertet, da Inge forklarede, at det gik så fint.
Annonce

- Det gik så fint. Jeg håber det hjælper, sagde 87-årige Inge Karlsson, plejehjemsbeboer på Enggården, da hun tidligt tirsdag formiddag modtog vaccinestikket mod coronasygdommen. Dermed skriver Inge sig ind i historiebøgerne som den første Dragør-borger, der kan se frem til at leve et mere normalt liv igen.

- Det er en tung sten, der er faldet fra mit hjerte i dag, sagde borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), da Inge blev eksorteret ud i gårdhaven for at møde de lokale pressefolk, borgmesteren, formanden for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget, Nicolaj Bertel Riber (S) og Dragør Kommunes sundhedschef Tina Roikjer Køtter.

- Vi begynder at se lys forude. Heldigvis har vi indtil nu ikke oplevet nogen smittede beboere på Enggården. Det skyldes personalet, der har ydet en fantastisk indsats. Men vaccinen gør en stor forskel, forklarer Eik Dahl Bidstrup, der også hæfter ved, at Dragør har klaret sig igennem krisen uden alt for mange smittetilfælde.

- Det peakede på et tidspunkt, men generelt har borgerne været gode til at holde afstand og tænke sig godt om. Vi har mange borgere, der pendler ud og ind af kommunen, og det en forklaring på, hvorfor vi pludselig så en stigning i tallet, siger borgmesteren.

Han håber, at det fortsat vil lykkes at holde smitten ude af plejecentret Enggården:

- Det vil for alvor være en barsk opgave, hvis det skulle ske. Jeg er bare så taknemmelig for, at vi har været forskånet for det.

De næste borgere der står for skud til at modtage vaccinen er de ældre og sårbare, der bor hjemme og er blevet visiteret til praktisk hjælp. Her vil kommunen sørge for transporten ud til borgerne.


Vi har jo mindre handlemuligheder nu, hvor vi står lige midt i pandemien. Men vi må populært sagt klemme ballerne sammen og gør alt hvad vi kan for at få os allesammen igennem krisen.


Annonce

Mangler kompensation

Siden coronaen for alvor slog ned for næsten et år siden har krisen været en økonomisk belastning for Dragør. Borgmesteren understreger dog, at kommunerne bliver kompenseret, selvom Christiansborg nøler med noget af kompensationen.

- Vi modtog den første kompensation i maj, men vi er endnu ikke blevet kompenseret for de sidste mange måneder. Men det sker vel på et eller tidspunkt, når der kommer gang i forhandlingerne. Siden maj har vi haft coronarelaterede udgifter for mellem seks og syv millioner kroner, så det er naturligvis en udgift, der kan mærkes. Derudover har vi jo også flere udgifter de mange ledige. Vi har været igennem en stram budgetproces, men heldigvis har alle partier i kommunalbestyrelsen bakket op, og vi kommer forhåbentlig ud af 2020 med et lille overskud.

Annonce

Vi klemmer ballerne sammen

Eik Dahl Bidstrup er ikke en af de borgmestre, der taler med store bogstaver i forhold til regeringens og sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger.

- Vi har jo mindre handlemuligheder nu, hvor vi står lige midt i pandemien. Men vi må populært sagt klemme ballerne sammen og gør alt hvad vi kan for at få os allesammen igennem krisen. På mange måder er samarbejdet med Christiansborg gået rigtigt godt. Vi har et godt samarbejde med både sundhedsministeren og beskæftigelsesministeren, og vi efterlever de restriktioner og anbefalinger, der kommer fra Christiansborg, understreger borgmesteren.

Nicolaj Bertel Riber supplerer:

- Der var vel ingen af os, der blev blev valgt i 2017, der havde regnet med, at vi skulle igennem denne krise. Og jo, det har været svært. For der træffes beslutninger som går direkte ind og berører folks hverdag. Eksempelvis, når du ikke må besøge din mor eller far på plejehjemmet, eller vi skal håndtere de mange borgere, der har mistet deres arbejde. Dragør er en lufthavnskommune, så krisen rammer meget hårdt herude.

Inge Karlsson flankeret af borgmester Eik Dahl Bidstrup og formanden for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget, Nicolaj Bertel Riber. Foto: Jan Jeppesen.
Plejecentret Enggården har hidtil været forskånet for smittetilfælde. Foto: Jan Jeppesen.


_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce