Annonce
Amager

Islands Brygge: Sikkerhedsværter skal minde unge om god opførsel

Havneparken på Islands Brygge lokker mange mennesker ud i solen, men det er også blevet et hot-spot for unges fester i aften- og nattetimerne. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Københavns Kommune forsøger at komme larm og affald til livs på Islands Brygge. Kommunen har ansat sikkerhedsværter til at guide unge i god opførsel for at undgå høj musik og henslægt affald.
Annonce

Sammen med Københavns Kommunes støjvagter skal 20 sikkerhedsvagter fra Roskilde Festival Gruppen sørge for god ro og orden på Islands Brygge, der denne sommer er plaget af larmende musik i nattetimerne og masser af skrald og affald.

I rollen som sikkerhedsværter skal de sammen med støjvagter rundere de larmende festzoner, der på varme dage og nætter popper op og hjælpe de mest højlydte festdeltagere forstå, hvordan man hygger sig i byen på en hensynsfuld måde.

- Problemer med højlydte udendørsforsamlinger ser vi hvert år. Det er en del af det at være en levende storby med attraktive byrum. I år er situationen dog særligt svær, da corona-restriktioner har aflyst sommerens festivaler og koncerter, og klubber og værtshuse enten lukker tidligt eller er helt lukket. De unge har ingen steder at gå hen og flytter festen udenfor, og så accelererer problemerne med både affald, støj og hensynsløs adfærd, siger vicedirektør i Københavns Kommune, Nikolaj Hvingtoft Hansen, i en pressemeddelelse.

Det er særligt Havneparken på Islands Brygge, der på varme dage og nætter er plaget af pop-up-fester med fulde unge højtspillende soundboxe og affald i massevis.

Annonce

Vejbump

Som en ekstra foranstaltning vil kommunen sætte en stopper for unges bilræs langs Havneparken. I samarbejde med politiet bliver der derfor nu lagt vejbump ud på Islands Brygge.


Når musikken spiller højt, og affaldet flyder, rykker folk hurtigt for tæt sammen og glemmer alt om smitterisiko, så her er en særlig svær opgave med at komme igennem med budskabet om, at vi stadig skal holde afstand og tage hensyn.

Nikolaj Hvingtoft Hansen, Vicedirektør, Københavns Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Annonce