Annonce
Amager

IT-Universitetet: 1577 ansøgere, 400 kom ind

Foto: IT-Universitetet
Annonce

ØRESTAD: Der er behov for folk med it-kompetencer, og mange vil gerne uddanne sig på området, men IT-Universitetet måtte i år igen afvise mange af ansøgerne til en af sine fire bacheloruddannelser, fortæller universitetet i en pressemeddelelse.

Efter spændingen natten til fredag blev udløst for tusindvis af unge ansøgere til videregående uddannelser, stod det klart, at IT-Universitetet har modtaget 1577 ansøgninger, heraf 661 som første prioritet, men uddannelsesinstitutionen på Rued Langgaards Vej i Ørestad har kun plads til 400 nye studerende.

»Det er meget positivt, at så mange unge har lyst til at give sig i kast med en it-uddannelse. Vi befinder os midt i en digital transformation, og der er et stort samfundsmæssigt behov for de kompetencer, som en it-uddannelse giver. Derfor er vi da også kede af, at vi igen i år er nødt til at afvise hele fire ud af ti ansøgere, der har ITU som første prioritet,« udtaler studiechef på IT-Universitetet, Lene Rehder i pressemeddelelsen.

Bacheloruddannelsen i softwareudvikling er den mest søgte af ITU’s uddannelser med 552 ansøgere - heraf 302 med første prioritet, og der blev plads til 176 studerende.

Uddannelsen Global Business Informatics havde 377 ansøgninger, hvor 80 kom ind. Digital Design og Interaktive Teknologier havde 336 ansøgere, her kom 66 ind. Og Data Science havde 312 ansøgere, hvor 78 kom ind.

Man kan stadig søge optagelse på IT-Universitetets enkeltfagsuddannelser. Læs mere på www.itu.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Annonce