Annonce
Natur

Jagt i Kongelunden aflyst for første gang i 180 år

Skovfoged Sven Norup. Foto: Naturpark Amager
Hvis du ikke har hørt så meget plafferi i Kongelunden her i november, så er der en forklaring. Forsamlingsforbuddet har nemlig aflyst jagten, og det er ikke sket før.
Annonce

Siden 1840 har der hvert år været holdt fællesjagt i Kongelunden. Først var det kongen selv, der holdt jagter, derefter holdt Kongelunden og omliggende jordes jagtforening jagten, og de seneste 10 år har der været holdt uddannelsesjagt for dem, der lige har fået jagttegn.

Men ikke i år, for det har coronarestriktionernes sat en stopper for, som du måske har hørt skovfoged Sven Norup fortælle i et videoklip på Ama'rLIVs facebookside.


- Uddannelsesjagten plejer at være med 25 nyjægere, som så undervises under jagten, men på grund af forsamlingsforbuddet, må man ikke være mere end 10, og derfor er jagten aflyst. Det er første gang i 180 år, så i år har dyrene skoven for sig selv, siger Sven Norup.

Men skal der så ske en anden regulering af dyrene?

- Nej, det var noget man gjorde i gamle dage, hvor man havde skovproduktion og hvor en for stor population af vildt kunne skade træerne, men i dag driver vi skovene med et friluftsmæssigt formål og i forhold til biodiversiteten. Og så er det vigtigt at sige: De vilde dyr kan godt finde ud af at dø, uden at vi slår dem ihjel. Der er jo for eksempel heller ikke jagt på pindsvin, siger skovfogeden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce