Annonce
S-SPILLET OM KØBENHAVN

Jeppe Kofod giver pengene tilbage 150 gange, men Rosenkrantz-Theil er bookmakernes favorit

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er bookmakernes favorit som spidskandidat for Socialdemokratiet i København. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Hvem bliver Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten ved kommunalvalget i november 2021? Bookmakerne er ikke i tvivl: Pernille Rosenkrantz-Theil, partiets nuværende børne- og undervisningsminister, er klar favorit. Går du efter den store gevinst skal du satse sparepengene på udenrigsminister Jeppe Kofod. Han giver pengene igen 150 gange.

Hos bettingfirmaet Unibet kan du spille på, hvem der bliver Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i København i november 2021. Vil du gamble lidt med sparepengene og satse på en stor gevinst, så skal du spille på nuværende udenrigsminister Jeppe Kofod. Han giver nemlig pengene igen 150 gange.

I favoritfeltet finder vi nuværende børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der er spillet helt ned til odds 2,50.

Herefter følger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til odds 3,00, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt til odds 5,00, nuværende justitsminister Nick Hækkerup til odds 6,50, den midlertidige overborgmester Lars Weiss til odds 7,50, nuværende klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til odds 8,00 og nuværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til odds 10,0.

Annonce

Det er også muligt at spille på toppolitikere som Trine Bramsen, Magnus Heunicke, Mogens Jensen og Astrid Krag.


Det er en proces, der kører internt i Socialdemokratiet.

Pernille Rosenkrantz-Theil.


Favoritten

Bookmakernes favorit, Pernille Rosenkrantz-Theil, vil ikke kommentere, om hun er interesseret i at stille op.

- Det er en proces, der kører internt i Socialdemokratiet, siger hun til Ritzau.

To markante S-profiler, der ikke kan spilles på, er Karen Hækkerup og Christine Antorini. Og det giver god mening.

Antorini, direktør i Life i Novo Nordisk, afviser over for Ritzau, at hun stiller op. Og Karen Hækkerup har allerede sagt til Politiken, at hun 'på ingen måde' er interesseret i jobbet som overborgmester.

De spillegale skal måske lade være med at spille på fungerende overborgmester Lars Weiss.

- Jeg har ingen planer om stille op. Det er slet ikke aktuelt nu, siger han til Politiken.

Annonce

Sværvægtere udefra

Det er næsten blevet tradition, at Socialdemokratiet finder en politisk sværvægter som spidskandidat, der ikke sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

I 2004 forlod Jens Kramer Mikkelsen overborgmesterposten i utide. Her blev Ritt Bjerregaard hentet ind som spidskandidat til valget i 2005. Og da Ritt Bjerregaard ikke ønskede at genopstille ved valget fire år senere blev Frank Jensen hentet ind.

Politisk kommentator Carsten Mai, der analyser politikken i København, var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen.

Carsten Mai sikker på, at partiet finder en ekstern kandidat, og han vurderer, at Sophie Hæstorp Andersen vil være et godt bud:


Et er sikkert: Socialdemokratiet giver ikke op oven på Frank Jensens exit. De vil kæmpe for den post, der altid har været deres.

Carsten Mai


- Navnene på de mulige kandidater vandrer allerede rundt på rådhusets gange. Ikke mindst nævnes Sophie Hæstorp Andersen. Hun er ægte københavner fra Vesterbro, taler så alle kan forstå det og har betydelig succes med at styre det vanskelige sygehusvæsen i hovedstaden.

Partiet har brug for fornyelse, og skiftet på overborgmesterposten er en god lejlighed til at lade den nye generation komme til.

Hun har tidligere snuset til livet på rådhuset og det siges, at hun så småt er ved at være træt af livet på regionsgården i Hillerød.

Sophie Hæstorp Andersen vil være et solidt og overbevisende bud på en overborgmester, som står frit og uplettet i forhold til det ofte noget snavsede politiske spil på rådhuset, siger Carsten Mai.

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, er et godt bud, mener politisk kommentator Carsten Mai. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.
Lars Weiss er i spil som spidskandidat, hvis man skal tro bookmakerne. Men han har afvist at stille op. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.
Er du en gambler skal du spille på Jeppe Kofod. Han giver pengene 150 gange igen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt nævnes som en potentiel spidskandidat. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er i favoritfeltet til at blive spidskandidat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

- Et er sikkert: Socialdemokratiet giver ikke op oven på Frank Jensens exit.

De vil kæmpe for den post, der altid har været deres. Tager partiet pejling af fremtiden, giver de ved samme lejlighed mere plads til de unge medlemmer af gruppen, som har vist sig som de mest talentfulde: Politisk ordfører Jonas Bjørn Jensen, Marcus Vesterager og Laura Rosenvinge.

Partiet har brug for fornyelse, og skiftet på overborgmesterposten er en god lejlighed til at lade den nye generation komme til, vurderer Carsten Mai.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Mest læste

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Seneste nyt

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Annonce