Annonce
Kloakker

Johnny har en bøn til dig: Der skal kun lort, pis og papir i dit wc

Sektionsleder Johnny Pedersen foran Kløvermarkens Pumpestation. Foto: HOFOR
Annonce

Vatpinde, renseservietter, papaffald og hårboller fra hårbørsten ryger rask væk ned i vores toiletter og stopper kloakkerne til. Ja, sågar gebisser og strømper skal HOFOR nogle gange rense ud af rør og kloakker, og der skal repareres pumper, som renser vores spildevand. Gæt selv, hvor regningen ender.

Så sektionsleder Johnny Pedersen fra HOFORs spildevandsafdeling har en bøn til os alle:

- Det er i grunden såre simpelt, der er nemlig kun tre ting, der må ryge i toilettet, og det er: lort, pis og papir. Holder du dig til kun de tre ting, så vil du forblive gode venner med både dit toilet, din kloak og ikke mindst med spildevandsmedarbejderen, fortæller Johnny Pedersen i en pressemeddelelse fra HOFOR.

Opråbet kommer, fordi det i dag 19. november er International toiletdag. Det lyder pænt mærkeligt, men der er alvor bag markeringen. På verdensplan lever millioner af mennesker nemlig under så kritisable sanitære forhold, at sygdomme spredes, og mennesker bliver alvorligt syge. Derfor lancerede FN i 2013 en international World Toilet Day, hvor toilettet og de sanitære forhold  får ekstra bevågenhed.

HOFOR har som en af sine opgaver at lede spilde- og regnvand væk i København, Dragør, Albertslund, Brøndby, Herlev, Hvidovre, Rødovre og Vallensbæk, og i de otte kommuner står der tæt på 400.000 toiletter, fortæller forsyningsselskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce