Annonce
Jul på Amager

Juleaften i juli: Underskudsgaranti på 60.000 kroner

Arkivfoto: Anders Bentzon.
Ama'rButikkerne har fået bevilget en underskudsgaranti på 60.000 kroner til ophængningen af juleguiderlander- og lys på Amagerbrogade. Men juleoptoget hænger i en tynd tråd.
Annonce

Med en underskudsgaranti på 60.000 kroner fra Amager Øst Lokaludvalg tyder alt på, at julebelysningen også vil hænge over Amagerbrogade i år i perioden fra 20. november til og med årets sidste dag, 31. december.


Det er et godt og hyggeligt projekt der skaber god stemning på Amagerbrogade og sidegaderne.

Amager Øst Lokaludvalg


Traditionen tro er det handelsforeningen Ama'rButikkerne, der står for opsætningen af julebelysningen. Budgettet er på 337.086 kroner, hvoraf medlemsbutikkerne og foreningen selv finansierer 177.086 kroner. De resterende penge skal blandt andet komme fra Amager Vest Lokaludvalg, hvor foreningen også har ansøgt om 60.000 kroner.

Amager Øst Lokaludvalg har tidligere bevilget mellem 10.000-42.000 kroner, men er altså mere rundhåndet i år.

- Det er et godt og hyggeligt projekt der skaber god stemning på Amagerbrogade og sidegaderne. Mange butikker er på grund af nedlukningen som følge af Covid-19 trykket på økonomien og vi kan via støtten til juleguirlander medvirke til at sætte gang i julehandlen, skriver lokaludvalget om baggrunden for bevillingen.

Annonce

Juleoptoget hænger i tynd tråd

Desværre ser det ikke ud til, at julebelysningen bliver tændt i forbindelse med det traditionsrige juleoptog. På grund af coronarestriktionerne er det ikke Ama'rButikkernes vurdering, at man kan sikre god afstand blandt de 50.000-60.000 menneker, der overværer juleoptoget.

- Jeg er en smule bekymret for om vi kan gennemføre optoget. Selve optoget kan vi sagtens håndtere ved at deltagerne holder afstand, men problemet er den store menneskemængde, der står meget tæt og på langs af Amagerbrogade, fortæller Ama'rButikkernes nyvalgte formand, Mogens Steffesen, til Amager Bladet.

- Vi kæmper hårdt for at få klarhed over de gældende restriktioner til den tid, for det vil være brandærgerligt at skulle aflyse juleoptoget, siger Mogens Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce