Annonce
JUL

Julebelysningen hænger i en tynd tråd, men Amager Butikkerne har en god plan

Det er tidligt på året, men Amager Butikkernes formand Mogens Steffensen er hurtigt ude af startblokken for at give amagerkanerne en endnu bedre julebelysning på Amagerbrogade, men også i andre handelsgader på øen. Foto: Jan Jeppesen.
Boligforeninger og håndværkere bliver inviteret til at spytte i kassen, så julebelysningen på Amagerbrogade bliver endnu bedre og flottere med årene. Og Amager Butikkernes formand tilbyder andre af øens handelsgader om at låne et stort overskudslager af juleguierlander - en gave fra Nørrebro Handelsforening, der ikke længere har julebelysning på Nørrebrogade.

Vi skriver kun april i kalenderen, men julen står allerede for døren for Amager Butikkernes formand Mogens Steffensen. Forberedelserne til det årlige juleoptog og julebelysningen af Amagerbrogade er i fuld gang. En ny leverandøraftale, nye initiativer og tilbud til andre af øens handelsgader om at få hængt juleguirlander op til december er i godteposen.

Mogens Steffensen må konstatere, at 2020 kastede sorte skygger over julebelysningen på Amagerbrogade på grund af  en mindre nedgang i antallet af butikker, der støttede økonomisk. Coronarestriktionerne har endnu ikke sluppet sit tag, og derfor frygter formanden, at tilbagegangen vil være tiltagende i år.

Modtrækket er et brev, der i disse dage bliver rundtsendt til boligforeningerne på Amagerbrogade.

Annonce

- Julebelysningen er en stolt Amagertradition med mere end 40 år på bagen, og derfor håber vi, at det bliver Amagerbrogades boligforeninger, der sikrer julebelysningen i år, og på den måde viser, at vi holder sammen på Amager, siger Mogens Steffensen.

Ny leverandør

Han har endnu et es i ærmet. For at gøre ophængningsprocessen nemmere og billigere er der indgået samarbejdsaftale med Taxbøl om at etablere separate stik til hver kæde. Det betyder, at det er slut med lange ledninger langs husmurene. Derudover vil de nye stik gøre det muligt at koordinere lystændingen, så lyskæderne tænder enkeltvis i takt med at juleoptoget går op ad Amagerbrogade.


Julebelysningen er en stolt Amagertradition med mere end 40 år på bagen, og derfor håber vi, at det bliver Amagerbrogades boligforeninger, der sikrer julebelysningen i år, og på den måde viser, at vi holder sammen på Amager.


- Resultatet er, at vi får en bedre løsning på op- og nedtagning af lyskæderne samt at juleoptoget kan få et endnu flottere og inddragende udtryk. Jeg vil også gerne understrege, at den billigere løsning skal sikre, at vi kan få udskiftet juleguierlanderne, så de får et ens look, og at der for eksempel bliver råd til at vedligeholde figurerne, siger Mogens Steffensen, og afslører, at Amager Butikkerne pt. har et større overskudslager af guirlander.

- Det skyldes, at Nørrebro Handelsforening har besluttet at stoppe med julebelysningen på Nørrebrogade. Vi har fået overdraget handelsforeningens guirlander, som nu bliver opbevaret ude på Kirstinehøj hos vores nye leverandør. Jeg tænker, at andre handelsgader kan få gavn af disse guirlander, og derfor kan de blot kontakte os for at lave en god låneaftale, siger Mogens Steffensen.

Annonce

Brev til håndværkerne

Hvis boligforeningerne vil støtte julebelysningen på Amagerbrogade er prisen 3.500 kroner. I et andet brev, der er på vej ud til øens mange håndværkervirksomheder, bliver de bedt om at støtte med 2.400 kroner.

- Heldigvis har byggebranchen ikke været nær så hårdt ramt som de liberale erhverv og detailhandelen, så derfor håber vi, at øens håndværkere kan være med til at sikre julebelysningen. De får mulighed for at fortælle deres kunder, at de støtter fællesskabet. Vi sørger for at få produceret et klistermærke, så håndværksmestrene kan synliggøre deres engagmenet i det lokale fællesskab både fysisk og online, forklarer Mogens Steffensen.

Som en ekstra gulerod vil alle der spytter i kassen til julebelysningen blive nævnt i en annonce i Amager Bladet, der indrykkes i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce