Annonce
Amager

Kampagne i Amager Strandpark: Lad være med at smide cigaretskod i naturen

Miljøminister Lea Wermelin (S) afslørede onsdag en installation - 30 store cigaretskod udført i træ - i Amager Strandpark for at gøre opmærksom på, at cigaretskod intet har at gøre i naturen. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet
Annonce

Miljøminister Lea Wermelin (S) afslørede onsdag en skod-installation - 30 kæmpestore cigaretskod i træ - i Amager Strandpark med en påmindelse om, at cigaretskod er affald, der ikke bør ende i naturen, fortæller Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Det vurderes, at flere millioner af skod hvert år bliver smidt i naturen og i byerne.

- Cigaretskod er plastik, og det er dem, vi finder allermest i vores natur - alle vegne. Når de smides i naturen, bliver de til mikroplast, som ikke bare forsvinder. Cigaretskod indeholder også giftstoffer og tungmetaller, der kan gøre skade på vores miljø. Skod hører derfor ikke til i naturen. Det er affald, som skal i skraldespanden, og derfor skyder vi nu sommerkampagnen i gang om et skodfrit Danmark, udtaler miljøminister Lea Wermelin.

Sommerkampagnen #skodfritdanmark og de 30 kæmpeskod skal hele juli minde brugere af Amager Strandpark om ikke at smide cigaretskod, men tage dem med til en skraldespand. Senere på sommeren kan andre strande få installationen på besøg.

Efter devisen 'forureneren skal betale' indføres på tværs af hele EU et oprydningsansvar for tobaksproducenter, oplyser ministeriet. Oprydningsansvaret betyder, at tobaksproducenter skal betale for oprydning af cigaretskod i naturen, mærke deres produkter med indhold af plastik og betale for information til forbrugerne om negative konsekvenser ved at smide cigaretskod i naturen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce