Annonce
FODBOLD

Kastrup mod Dragør og en duft af gamle dage

Gunnar Weber i aktion for Fremad Amager i Sundby Idrætspark, hvor han prøver på at overliste landsholdsmålmanden fra Holbæk, Benno Larsen.
På lørdag tager hjemmeholdet fra Kastrup Boldklub imod Dragør Boldklub på Røllikevej, hvor der i den skrivende stund er tale om et vaskeægte topopgør i Københavnsserien.
Annonce

For en uges tid siden blev mange gamle fodboldhjerter vakt til live i Kastrup Boldklub. Fodboldhjerter der mere eller mindre har ligget i dvale lige siden Kastrup Boldklubs storhedstid op gennem halvfjerdserne og firserne. Bevares der har da været mange gode tilløb til det i flere af de efterfølgende år. Men der har hele tiden manglet noget, noget der ikke kun handler om sportslige resultater og størrelsen på ens pengepung. Men derimod noget der har sit udspring i de mere bløde værdier, gode værdier som for eksempel klubånd, holdånd og fællesskabsfølelse. Lige præcis dèt der var selve grundstenen i de gode gamle - og så stærkt savnet - dage i Kastrup Boldklub, når vi blot taler om førsteholdsfodbold for seniorer.

For en uges tid siden var vi flere fodbold-kastruppere, der følte gnisten af fordums storhedstid. Både hvad angår kvaliteten i det rent fodboldfaglige, men mindst lige så meget at mærke denne her indstilling om at skabe noget sammen i og udenfor grønsværen - såvel tilskuere som spillere og trænere. Og krydret med lidt sans for det dramatiske, så kan man sagtens betegne momentet som værende lidt af et magisk øjeblik. På meget symbolsk vis fejrede ærke-kastrupperen og den tidligere elitespiller - Per Bøgkjær - såmænd 60-års fødselsdag inde i klubhuset samtidig.

For en uges tid siden skete der nemlig det, at det ellers meget stort satsende gæstehold fra Rønne IK blev sendt hjem til Bornholm igen med et klart nederlag i rejsebagagen, idet Kastrup Boldklub vandt med tenniscifrene 6-0, og hvor det ene mål var mere flot end det andet.

En vigtig sejr der bragte det amagerkanske hjemmehold fortjent op på førstepladsen i Københavnsserien. En topplacering der er blevet indtaget efter tre sikre sejre i de første tre kampe i turneringen, og som har medført en fin målscore lydende på 11-1.

Annonce

Klubånd og holdånd

For en uges tid siden var vi en masse tilskuere i det omskiftelige sensommervejr, der blev vidne til en fejende flot og meget direkte omgang fodbold hjemme på Røllikevej. Tilmed af et virkelig ungt hold fra Kastrup Boldklub, og som lige så vigtigt ser ud til at besidde de gode gamle dyder fra de tidligere nævnte halvfjerdsere og firsere, hvor man altid kæmpede indædt for sagen i samtlige af kampens 90 minutter. En indstilling der jo byggede på dette her altafgørende fundament af klubånd, holdånd og fællesskabsfølelse.

Et sundt fundament, hvor man ikke forfalder til at skælde de andre ud, eller sætter sig selv højere end holdet og klubben. Derudover bidrager tilstedeværelsen af de ret så mange lokale familienavne af egen avl i særligt høj grad til, at fundamentet dels bliver endnu mere interessant at være en del af, og dels bliver det hele endnu mere holdbart fremover. Eller sagt på en hel anden måde, så spiller man kun i Kastrup Boldklub, fordi man har lyst til det. Simpelthen på grund af alle de bløde værdier og det unikke kammeratskab, som man er blevet født ind i - og man er der bestemt ikke for pengenes skyld!

Annonce

Målbomberen Osbæck

For en uges tid siden hæftede man sig ikke længere ved, at man måske godt kunne bruge en angrebstype og ægte Kastrup-mand som målbomberen Jørgen Osbæck, der var en af dem, som var med til at husere på klubbens førstehold fra de så gyldne år blandt landets allerbedste fodboldklubber i Danmark. I øvrigt hører det til et lille og sjovt kuriosum, at man i sin tid ønskede at udfylde vakuummet efter den lille og hjulbenede Osbæck med en afløser fra lige nøjagtig Dragør Boldklub. Idet Kastrup Boldklub prøvede forgæves på at få fat i topforwarden Gunnar Weber fra Amagers sydlige skipperby, som imidlertid foretrak at hive i fodboldtrøjen hos Kastrups arverivaler fra Fremad Amager.

For en uges tid siden var vi mange, der med et saligt smil på læberne bemærkede, at arvtageren til tidligere tiders enestående målkonge og kulturbærer i Kastrup Boldklub sagtens kan være den 28-årige anfører Emil Egestorp. En teknisk begavet angriber med en eminent form for sparketeknik, som også bliver suppleret fordelagtigt op med et rigtig godt blik for spillet. Som fodboldtype kan han faktisk på ret mange måder minde om den hedengangne landsholdskæmpe fra hollandske Ajax og engelske Liverpool, hvis man altså lige ser bort fra  højden og det noget lavere spilleniveau naturligvis. Men mindre kan så sandelig også godt gøre det her i lufthavnsbyen, hvor den øvrige og aldeles unge førsteholdstrup endvidere viser sine eftertragtede talentfulde takter frem, som i hvert fald i de tre første kampe i Københavnsserien har været præget af lutter gejst og gåpåmod, og som jo hører til Kastrup Boldklubs oprindelige fodbold-DNA!

Annonce

Trænerstab med profiler

For en uges tid siden blevet håbet så for alvor tændt om, at der muligvis blæser nye, store og friske fodboldvinde indover Kastrup Boldklub, selvom man skal blive ved med at holde hovedet koldt og benene solidt nede på jorden. En ubetinget nødvendighed som trænerstaben med de i alt tre Amager-profiler Dirch Lund, Renè Boilesen og Claus Jørgensen er yderst bevidste omkring. Ligesom de holder hårdt på målsætningen om, at der især skal satses på egne talenter, som er interesseret i være en part af klubbens ry med et stærkt sammenhold – med eller uden en ny storhedstid ventende derude i horisonten et eller andet sted.

Blikkenslageren, spasmageren og Kastrup Boldklubs tidligere notoriske målmaskine, Jørgen Osbæck.

Men kom nu selv og se, om netop du synes, at det nuværende førstehold i Kastrup Boldklub alligevel ikke indeholder lidt gode krummer i denne her retning, når der bydes op til et lokalt topbrag i Københavnsserien mod Dragør Boldklub på lørdag den 12. september klokken 14.00 på Kastrup hjemmebane på Røllikevej, og hvor støtteforeningen i Kæmperne vanen tro sælger øl, vand og pølser til billige penge!

Den nuværende trænerstab i Kastrup Boldklub sammen med holdets anfører. Fra venstre Claus Jørgensen, Dirch Lund, Emil Egestorp og Renè Boilesen. Foto: Kurt Aage Haugaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce