Annonce
Nytår

Kirsten havde flest pletskud i nytårsquizzen

Kirsten Anslev, vinder af Amager Bladets Nytårsquiz 2020, viser præmien frem - en god flaske bobler - og quizkuponen fra Amager Bladet i januar 2020. Foto: Jan Jeppesen
Amager Bladets Nytårsquiz 2020 fik en suveræn vinder, nemlig Kirsten Anslev fra Kastrup. Som den eneste havde hun 11 rigtige ud af 12 mulige.
Annonce

- Nej, hvor er det sjovt! Man ved jo aldrig, hvad der sker, når man sender noget ind. Men hvor er det hyggeligt - den flaske vil vi nyde i fulde drag, siger Kirsten Anslev fra Kristtorn Allé i Kastrup.

Hun er kåret til årets spåkone på øen, for hun fik som den eneste deltager i Amager Bladets Nytårsquiz 2020 hele 11 rigtige, og det udmøntede sig i en flaske champagne.

Er du sådan en, der tit vinder i konkurrencer?

- For mange år siden vandt jeg en cykel, som jeg stadig har og som jeg er så glad for. Der er nogen der siger, at de ikke gider deltage i konkurrencer, for man vinder alligevel aldrig noget, men sikke noget sludder! Man skal bare prøve, for nogen skal jo vinde. Hvis jeg husker rigtigt, har jeg deltaget i jeres quiz en gang før, men der vandt jeg ikke, siger Kirsten Anslev, som er uddannet radiograf og arbejder som underviser i IT-systemer og digitale røntgensystemer.

Annonce

Kildent spørgsmål

Deltagerne i quizzen skulle forsøge at tippe 13 rigtige, men vi har annulleret spørgsmål 7, der gik på, om Amager-cykelrytter Amalie Dideriksen ville vinde medalje ved OL i Tokyo. OL blev aflyst, og derfor har vi neutraliseret spørgsmålet, så det for resultatet var ligegyldigt, om man svarede ja eller nej.


Man skal bare prøve, for nogen skal jo vinde.

Kirsten Anslev, årets spåkone


Kirsten ramte blot et enkelt svar skævt, nemlig på spørgsmål 8, om AB Tårnby eller B1908 i 2020 rykkede op i 2. division i fodbold for herrer. Det svarede hun nej til, og det gjorde et flertal af quizdeltagerne (63 procent) i øvrigt, men svaret er forkert. AB Tårnby rykkede op i 2. division.

Allermest enige var deltagerne om svaret på spørgsmål 5: Har vinderen af X Factor 2020 fast bopæl på Amager i vinderøjeblikket? Hele 94 procent af deltagerne svarede nej, og det var rigtigt. Kort tid før vinderen Alma Agger blev kåret, var hun flyttet fra Christianshavn til Sydhavnen. Hvis hun ikke var flyttet, kunne vi ellers have fået genoplivet en Amager-classic diskussion: Er Christianshavn en del af Amager eller ej? Men lad nu det ligge.

Vi ønsker kæmpe tillykke til årets spåkone!

Nederst viser vi de korrekte svar i Nytårsquizzen 2020.

Og sæt bare i gang med besvarelsen af Amager Bladets Nytårsquiz 2021, den kan du klikke dig frem til lige her. Held og lykke og godt nytår!

Annonce

De 13 rigtige svar på Nytårsquiz 2020

1. Vedtager Københavns politikere en endelig lokalplan for byggeriet Vejlands Kvarter på Amager Fælled inden 31. december? NEJ - der var offentlig høring om lokalplanen i efteråret, og den endelige lokalplan behandles i starten af det nye år.

2. Forlader ét eller flere medlemmer af Borgerrepræsentationen, Dragørs byråd eller Tårnbys byråd sit/deres parti? JA - Niko Grünfeld forlod Alternativet i februar.

3. Beholder Peter Hummelgaard (S) sin nuværende ministerpost? JA - han er stadig beskæftigelsesminister og udvidede med resortet som minister for ligestilling i november.

4. Registrerer DMI et regulært skybrud et sted på Amager, altså mindst 15 millimeter regn på 30 minutter? JA - ifølge forsikringsvejret.dk var der skybrud på Amager både 19. juni og 25. september.

5. Har vinderen af X-Factor 2020 fast bopæl på Amager i vinderøjeblikket? NEJ - ifølge TV2 tog vinderen Alma Agger, efter hun i maj blev udråbt som vinder, hjem i sin egen lejlighed i Sydhavnen.

6. Lykkes det Restaurant Noma at få tre Michelinstjerner? NEJ - der var to stjerner til Noma.

7. Vinder Amager-cykelrytteren Amalie Dideriksen medalje ved OL i Tokyo? Spørgsmålet er annulleret, fordi OL blev aflyst og udskudt grundet corona-pandemien.

8. Rykker AB Tårnby eller B1908 op i 2. division i fodbold for herrer? JA - AB Tårnby spiller nu i 2. division.

9. Fire Ørestads-beboere har stævnet Københavns Kommune og staten. Fører retssagen til lavere parkeringspriser i år i Ørestad? NEJ - sagen kommer først for retten i marts 2021.

10. 3. januar 2020 var der ifølge boliga.dk 566 boliger til salg i postnummer 2300 København S. Er dette tal højere 3. september? NEJ - der var 474 boliger til salg 3. september.

11. I juli 2019 havde lufthavnen en lille nedgang i passagerantallet i forhold til juli 2018. Bliver tallet endnu lavere i juli 2020? JA - uhyggeligt meget lavere på grund af covid-19. Kun 565.910 personer var igennem terminalerne i juli. Det er 81,8 procent færre end sidste år.

12. Kommer kronprinsesse Mary på officielt besøg på Amagermuseet? NEJ.

13. Beslutter en eller flere af øens tre kommuner ved efterårets budgetforhandlinger at ændre kommuneskatten i 2021? NEJ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Debat

De københavnske familier betaler

Annonce