Annonce
KONFLIKT

Klage over påbud om lovliggørelse af campingvogne og containere er afvist

Campingvogne placeret uden for grunden på Egmondvej ved Amager Bladets besøg i oktober. Foto: Jan Jeppesen.
Den 11. maj 2020 sender Tårnby Kommune et påbud til Tove Æbeløe om lovliggørelse af oplagring af campingvogne og containere på ejendommen på Egmondvej. Kommunen giver også et påbud om ulovlig helårsbeboelse. Tove Æbeløe klager over påbuddet, men klagen bliver 16. december afvist i Planklagenævnet, da klagefristen er overskredet.

I foråret 2020, helt præcist 11. maj, sender Tårnby Kommune et påbud til Tove Æbeløe på Egmondvej. Hun skal sørge for lovliggørelse af oplagring af campingvogne og containere. Endvidere skriver kommunen, at der er tale om ulovlig helårsbeboelse.

Tove Æbeløe klagede til Planklagenævnet, der 16. december 2020 afviser klagen.

Planklagenævnet henviser til, at klagefristen er overskredet. Ifølge Planklagenævnets afgørelse blev Tove Æbeløes klage via advokat indsendt mandag 22. juni 2020.

Annonce

I klagen skriver Tove Æbeløes advokat, at klienten (Tove Æbeløe, red.) har svært ved at anvende e-boks, hvilket kommunen i forvejen var bekendt med.

- På baggrund af de særlige omstændigheder, ikke mindst Tårnby Kommunes retsstridige adfærd i forhold til sin pligt til at fremsende akter hurtigst muligt (særligt skærpet i sager, hvor der løber en klagefrist, og hvor borgeren har svært ved at anvende e-boks), skal klagefristen betragtes som overholdt, skriver advokaten, og henviser til, at kommunen 2. juni 2020 modtog en e-mail fra Tove Æbeløe, som blandt andet skriver:

- Der skulle være sendt et påbud til mig først i april, som jeg ikke har læst, og I var her ude i fredags. Jeg må bede jer sende sagens akter til min advokat og indtil I har hørt fra ham, ikke gøre mere lige nu. Jeg kan ikke komme ind i e-boks, og for øvrigt kan jeg ikke finde ud af at skrive/svare på noget derinde.

Planklagenævnet skriver, at kommunen ikke er bekendt med, at Tove Æbeløe ikke kan anvende e-boks, og i øvrigt ikke er fritaget for digital post.

- Planklagenævnet bemærker, at klagen blev indgivet den 22. juni 2020, da klagen var tilgængelig for kommunen i klageportalen. Dette var imidlertid efter klagefristens udløb, og klagen er derfor indgivet for sent. Planklagenævnets praksis med hensyn til klagefrister er restriktiv. En klage, der er indgivet efter udløbet af klagefristen, vil normalt blive afvist, også selvom der er tale om en ganske kort overskridelse.

Sorte Får

Ved Amager Bladets besøg hos Tove Æbeløe i oktober 2020 spurgte vi blandt andet til, hvorfor der var en del campingvogne placeret på grunden.

- Jo, der bor folk i campingvognene, forklarede Tove Æbeløe, og tilføjede, at hun har været registreret med cvr-nummer, men at firmaerne var lukket ned fjorten dage tidligere.

- Det ene firma hed Sorte Får. Det andet firma hed Dansk Overskudslager. Det er sådan set ikke meningen de skal være lukket, sagde Tove Æbeløe.

Amager Bladet ville gerne vide om der bliver betalt skat af den huslejeindtægt, der kommer ind via udlejningen af campingvognene.

- Ja, det gør jeg. Og det er der jo ikke noget problem i, men hvis du regner alle mine øvrige indtægter og udgifter ud, så vil du se, at huslejeindtægterne er med til at dække mit underskud.

Campingvognene går ikke ind under firmaerne. Det gør hestehobbyholdet, som ikke må give underskud. Derfor lejer jeg campingvognene ud for at være sikker på at have penge til hestene, forklarede Tove Æbeløe.

Annonce
Annonce
Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Annonce
Annonce
Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Annonce
Forsiden netop nu
Oplevelser og kultur

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Alarm112

To tog kørte sammen: Ingen InterCity-tog til Københavns Lufthavn

Alarm112

57-årig bankmand taget med vanvidsfart i demobil: Leasing-firma kæmper for at få beslaglagt Volvo tilbage

Alarm112

To mænd sigtes for kidnapning: Ville torturere offer

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Tre personer stukket med kniv under slagsmål: To af dem er sigtet for drabsforsøg

Alarm112

Tre personer sigtes for at efterlade hårdt kvæstet 19-årig cyklist efter påkørsel

Alarm112

Ung kvinde blev ramt af flugtbilist og er i kritisk tilstand

Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Annonce