Annonce
Amager

Samarbejdet 'Amager Q' skal fastholde Amagerklubbers bedste fodboldpiger

I fredags var der sidste sommertræning for Amager Q-pigerne, og på fredag starter den nye sæson på Kløvermarken. Privatfoto
En stribe fodboldklubber på Amager forsøger med fællestræning i projekt Amager Q at holde fast i deres bedste fodboldpiger, så storklubberne ikke snupper dem.
Annonce

Kløvermarken gjaldede af ungt fodboldtalent, da 29 piger fra Sundby Boldklub, BK Hekla, Kastrup BK, Tårnby FF og Dragør BK i fredags mødtes til sommertræning i projektet Amager Q.

På fredag går det så løs med træningssamarbejdet på tværs af klubskel i en ny sæson, hvor træningen først foregår i Sundby Boldklub på Kløvermarken og senere på efteråret hos andre af øens klubber.

Amager Q blev til sidste år i et samarbejde mellem BK Sundby, BK Hekla og AB Tårnby som et værn mod, at storklubber kommer og støvsuger talent og efterlader de mindre klubbers hold svækkede.

- Det er ganske unikt, og noget andre klubber slet ikke forstår, at vi kan gøre uden at 'stjæle' spillere fra hinanden, siger Palle Mehlbye, bestyrelsesmedlem i Sundby BK og med i styregruppen for Amager Q.

De bedste og mest motiverede U15-piger fra de tre klubber blev sat sammen i en fælles elitetræning, så pigerne blev matchet med andre talenter, uden de behøvede skifte klub.

- Vi vil gerne udvikle de bedste piger i klubberne i et samarbejde, så de bliver i moderklubberne og ikke bliver hugget af Brøndby, B93, BSF og hvad de ellers hedder. Der er rimeligt meget talent på Amager, skulle jeg hilse og sige, og det er helt vildt, at vi sender vores bedste spillere til større klubber - det vil vi ikke finde os i mere, siger Palle Mehlbye.

I første omgang var Amager Q for 15-årige piger, og der blev bygget noget godt op i efteråret 2019. Efter nytår skulle arbejdet fortsætte, men kort efter kom coronaen og lukkede det hele ned.


Der er rimeligt meget talent på Amager, skulle jeg hilse og sige, og det er helt vildt, at vi sender vores bedste spillere til større klubber - det vil vi ikke finde os i mere

Palle Mehlbye, Sundby Boldklub


I den ufrivillige pause talte styregruppen om, at talentarbejdet burde starte endnu tidligere, når pigerne er omkring 12 år, så den aldersgruppe er i fokus i den nye sæson. Og der lægges gode kræfter og ideer ind i projektet.

- Træningen er ikke bare to hold, der spiller mod hinanden i en time, og så tager de hjem. Der er en professionel træner tilknyttet, og vi har teknisk træning i førsteberøringer, spilforståelse og at man flytter sig det rigtige sted hen på banen. Vi arbejder på at få dygtige gæstetrænere ud, og har foreløbig en aftale med Mikkel Bischoff, der er tidligere professionel i Manchester City og i dag kommenterer Champions League på DR, fortæller Palle Mehlbye.

Annonce

Primært årgang 2008

Principielt kan dygtige fodboldpiger fra alle klubber deltage i Amager Q, og Amagerklubber kan via et af deres bestyrelsesmedlemmer få sæde i projektets styregruppe, der lige nu består af repræsentanter fra Dragør BK, Tårnby FF og Sundby Boldklub.

Amager Q har professionel træner og får desuden gæstetrænere - blandt andre Mikkel Bischoff, der er tidligere professionel i Manchester City. Privatfoto

Projektet bliver i år for spillere født i 2008.

- Plus de absolut bedste fra 2009, men de skal forinden have haft en snak med deres træner om, at de er så gode, at de skal træne med dem, der er et år ældre.

Mens sommertræningen har været gratis, vil fællestræningen koste 250 kroner om måneden.

- Det dækker fire træninger om måneden plus kampe, og så får pigerne også forplejning og tøjvask. Men det er et projekt med nul-økonomi - det skal kun lige løbe rundt, siger Palle Mehlbye.

Den nye sæson starter på fredag 7. august i Sundby Boldklub med et infomøde for forældre klokken 17, og så er der træning for pigerne 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce